Blandat

Här kommer lite blandade bilder från veckan som gått.

image43
Träningshelg på Friskis&Svettis. Det här är sekunderna innan jag och spingurun kör igång vårat kombipass "Medel/Intensiv".

image44
Uppvärmning av kombipass. Jag står för intensivdelen.image45
Uppvärmning inför "Blodomloppet". Det är noga med töjning av musklerna för att inte skada sig ;-).

image46
Notera att jag har "de snabba" på mig!

image48
Plats no:30 på damsidan. Men det är då självaste F-n att de inte kan stava mitt namn rätt...

Klippning

"-Har du klippt dig nu igen? Varje gång man ser dig har du en annan frisyr".

Nu är det väl inte riktigt så att jag springer till frisören var och varannan dag (det skulle ju jag som fattig student aldrig ha råd med). Det var faktiskt 7 veckor sen sist! Däremot träffar jag väl inte alla människor varje dag, mer så tror jag. Iallafall... Trots att jag hade väldigt kort hår när jag slog mig ner i frisörstolen, så kunde han "trolla" fram en ny frisyr. Dessutom med lite cool färgning.

image41
Före


image42
Efter


Tråkig eller vuxen?

Jag har alltid varit en glad och positiv och utåtriktad tjej. Har alltid varit nyfiken på livet och älskat äventyr och utmaningar. Mitt motto är:

"Man lever bara en gång, gör allt idag - imorgon kan det vara försent".

När jag ligger på min dödsbädd vill jag inte ångra saker jag Inte gjort. Hellre ångra saker jag gjort. För så är det, allt man gör är inte alltid så bra och eftertänksamt. Men... Då har jag åtminstone den erfarenheten och behöver inte fundera på hur det hade blivt om jag gjort si eller så.

Nu... Nu känner jag inte igen mig själv längre. Jag har blivit en funderare och grubblare. Tänker alltid efter före. När blev jag en sån tråkmåns? Eller, har det med åldern att göra? Håller jag på att bli "vuxen"? Kanske är det så att jag  numera tar mer ansvar för mitt liv och för saker som händer. Kanske är jag mer försiktig för att jag vet att livet ibland kan ta tvära vändningar. Jag vet inte. Men jag kan nog säga att jag tyckte om mitt förra Jag bättre.

Ta bara det här med lumpen till exempel. När jag var 18-19 kom alla killkompisar hem på helgen och snackade om logement, uppställning, BRAK, fältveckor mm mm. Jag fattade ingenting. Inte så konstigt med tanke på att ingen av mina tjejkompisar heller förstod någonting. Skillnaden mellan dem och mig, är att jag VILLE veta. Så jag bestämde mig för att göra lumpen.

Ansökte om att få mönstra och kom dit med inställningen att "Vill de ha mig, får de ta mig". Sagt och gjort. Jag blev placerad som Förare/Sjukvårdare i sjukvårdspluton. 10 månader på Livgardet i Kungsängen, Stockholm. Visste inte alls vad jag gav mig in på. Tänk om det var det värsta jag gjort i hela mitt liv? Tänk om jag skulle ångra mig? När jag väl rykte in så skulle jag ha samma skyldigheter som alla grabbarna. Det vill säga: Då var det inte längre frivilligt.

Lumpen var en underbar period i mitt liv och jag skulle gärna göra om det, när som helst. Jag har haft jätte roligt! Tror att mycket var min positiva inställning till lumpen. Jag bestämde mig redan innan att oavsett hur tråkigt och jobbigt och hemskt det än var, så skulle jag göra mitt bästa och stå ut i 10 månader. Jag skulle mucka med topp betyg. Endast efteråt skulle jag tillåta mig att klaga och slöa. För då skulle jag ändå ha den erfarenheten att det inte var så bra.

Idag vet jag precis vad alla killar går igenom. Jag har själv varit där. Jag är en erfarenhet rikare än mina tjejkompisar.

Ledsen katt...

Igår när jag låg och läste i sängen fick jag som vanligt sällskap av en katt. Denna gången av lilla Francis. Jag försökte koncentrera mig på boken men det gick inte för hon ligger och slabbar och slaskar och det luktar verkligen SKIT!
-Fan vad du luktar, säger jag. -Måste du ligga här och tvätta häcken? Jag står inte ut, utan puttar ner henne på golvet. Då ser jag att det är som en liten blöt fläck där hon legat. -Nej men gud, vad har hänt?

Tar med henne in i duschen och tvättar av henne. Då ser jag att det är som ett litet sår i baken. -Nej, inte igen... Det här har nämligen hänt en gång tidigare, förra året när hon precis hade flyttat till mig. Då hade jag kontakt med Strömsholms djursjukhus och enligt dem är det här inte särskilt ovanligt att katter råkar ut för. När katter leker kan de ibland sätta klorna i varandra, och ibland på lite konstiga ställen. Såret som Francis har ska läka ut av sig självt. Det är bara det att det förmodligen kliar och känns orent för hon vill vara där och tvätta hela tiden. Så nu har hon en väldigt fin och läcker tratt runt huvudet. Hon är INTE glad.

image39

image40
Man ser verkligen hur sur hon är...

Onödig lyx?

Jag har, efter att i över ett år gått och trånat och suktat, köpt en pulsklocka. Den heter "Polar RS400". Jag tycker egentligen att den är lite för dyr, men när Team Sportia hade 15% rabatt på hela sitt sortiment passade jag på. En finnes som jag var ute efter, är en speciell programvara som sparar träningen som en graf. Det här kostade naturligtvis extra, närmare bestämt 1000,-.

När jag stod där i affären började jag fundera på hur själva överföringen från klockan till datorn skulle ske.
-Via IR, svarade han bakom disken.
Hmm... IR... Har jag en sån? Jo, men det borde jag väl? Datorn är ju bara ett drygt år gammal.

Jag köper klockan, överlycklig att jag äntligen gjort slag i saken, åker hem och ska koppla in den i datorn.
Jaha... Nu ska vi se. Var sitter IR-porten? Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt har koll på min dator. Var tvungen att ta fram min instruktionsbok. Där står att läsa: "IR-port, endast på vissa modeller". Självklart hade inte jag den rätta modellen. *suck*. Vad ska jag nu göra? Det måste ju vara svindyrt att installera en IR-port på min dator. Hur gör jag då? Får tipsen av en kompis att köpa en trådlös IR som man kopplar in i USB-porten. Ok. In till stan igen, köper en port för 195,-, och tillbaka till Hovsta.

Rabatten jag fick på Team Sportia så gott som åts upp av att jag var tvungen att köpa en IR-port. Men... men... Än så länge är jag supernöjd med min pulsklocka och har den på mig varje träningspass. Ska bli intressant att se hur pulsen förändras allt eftersom konditionen förbättras.
image38
Inte alla som har en sån här personlig klocka, med namn och allt :-)

Inte mera cykel-lös


"Det är svårt att finna lycka inom sig, men omöjligt att finna den någon annan stans".

Jag har fått låna en cykel av en nära vän som verkligen ställer upp när man behöver det. Tack snälla rara du. Du har förenklat min vardag. Du är guld värd!

Hårförändring

Satt och kollade på lite bilder och tänkte tillbaka på åren som gått (ja vet, visst låter det otäckt!). Det jag fastnade för var hur jag sett ut i håret. För mindre än ett år sedan hade jag jämnlångt hår med lugg. Sen... När jag bytte frisör... Då började det hända grejer :-). Jag var less inte bara på håret, utan livet i allmänhet, och kände att jag behövde förändring.

Det finns några personer på Friskis som alltid är så otroligt häftiga och snygga i håret. Så jag frågade vilken frisör de har, och beställde en tid jag med. När jag sen sitter i frisörstolen, som för övrigt är en knallrosa fåtölj, säger jag: "Du får fria händer, jag är öppen för allt. Blir det inte bra, så växer det ut igen". Behövde dock aldrig oroa mig, jag har varit konstant nöjd med mitt hår sen november. Här är lite bilder på hur jag sett ut genom åren:


Nyår -03Juni -05Nov -05Nov -06April -07Juni -07Så här ser jag ut idag.

(Oj, vad ego jag känner mig. Bara idolbilder på lilla jag *fniss*)

Glass i stora lass

image27
Syster yster: "-Jädrans vilken stor glass, jag måste ta kort på den".
Efter lite övertalning fick även jag vara med :-)


image28
Tre glada partypinglor!

~Tomhet~ & irritation

Min lillasyster har precis åkt hem efter att ha gjort mig sällskap i två dagar. Vi ses inte så ofta (hon bor i Västerås) och därför är det jätte trevligt när vi väl hittar en lucka i våra almanackor där vi kan ses. Igår låg vi i min trädgård och solade hela dagen, det var helt underbart! Soligt och varmt, härliga sommar!

På kvällen gick vi på bio, Harry Potter & Fenixorden. Egentligen har min andra syster första tjing för att se den med mig, men jag gjorde ett undantag. Sen åt vi på East West Sushi. Det är inte så många i min bekantskapskrets som gillar sushi, så man får ju passa på! Verkligen jätte gott! Har bara köpt såna där färdiga lådor på ICA förut och det här var verkligen så mycket godare! *Mums*

Idag har vi mest legat på soffan och degat, kollade på en Bond-film. Lite irriterad hann jag bli också. Det fanns nämligen inget ljud på filmen! Det var helt enkelt bara att byta film. Det är så jobbigt bara, för nu måste jag lämna
tillbaka filmen och krångla.

image26
Vincent myser bredvid syster yster.


När jag hade släppt syster på stationen och började vandra mot min buss, kom tomheten emot mig. Gud vad ensamt det kändes helt plötsligt. "Vad ska jag göra nu". Hem till ett tomt (förutom katterna) radhus som bara ekar mot mig. Usch, vad ensam jag kände mig. Såna här tillfällen saknar jag verkligen någon. Någon kille...

Någon som har en cykel att låna mig?


Förra veckan lämnade jag in min cykel på service, tänkte att jag skulle passa på när jag ändå skulle jobba och åka buss.
-När är den klar, undrade jag.
-Måndag kl.16, fick jag till svar.

Kunde dock inte hämta den i måndags eftersom jag jobbade precis hela dagen. I tisdags kväll gick jag förbi affären. Döm om min förvåning när jag läser en lapp på dörren:
-Semesterstängt, öppnar åter 27 augusti.
Är det nåt skämt eller? Hallå, min cykel är därinne! 27 augusti... Det är ju fan precis en hel jävla månad ju! Jag hatar att åka buss, tar alltid cykeln. Vad har jag gjort för att förtjäna detta straffet?
Så nu MÅSTE jag alltså köpa busskort för 815,-.
Man kan ju tycka att de kunde upplyst mig att de skulle stänga för semester. Men Nejdå, inte...
Någon kommer få en ordentlig utskällning 27 augusti...

RSS 2.0