Onödig lyx?

Jag har, efter att i över ett år gått och trånat och suktat, köpt en pulsklocka. Den heter "Polar RS400". Jag tycker egentligen att den är lite för dyr, men när Team Sportia hade 15% rabatt på hela sitt sortiment passade jag på. En finnes som jag var ute efter, är en speciell programvara som sparar träningen som en graf. Det här kostade naturligtvis extra, närmare bestämt 1000,-.

När jag stod där i affären började jag fundera på hur själva överföringen från klockan till datorn skulle ske.
-Via IR, svarade han bakom disken.
Hmm... IR... Har jag en sån? Jo, men det borde jag väl? Datorn är ju bara ett drygt år gammal.

Jag köper klockan, överlycklig att jag äntligen gjort slag i saken, åker hem och ska koppla in den i datorn.
Jaha... Nu ska vi se. Var sitter IR-porten? Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt har koll på min dator. Var tvungen att ta fram min instruktionsbok. Där står att läsa: "IR-port, endast på vissa modeller". Självklart hade inte jag den rätta modellen. *suck*. Vad ska jag nu göra? Det måste ju vara svindyrt att installera en IR-port på min dator. Hur gör jag då? Får tipsen av en kompis att köpa en trådlös IR som man kopplar in i USB-porten. Ok. In till stan igen, köper en port för 195,-, och tillbaka till Hovsta.

Rabatten jag fick på Team Sportia så gott som åts upp av att jag var tvungen att köpa en IR-port. Men... men... Än så länge är jag supernöjd med min pulsklocka och har den på mig varje träningspass. Ska bli intressant att se hur pulsen förändras allt eftersom konditionen förbättras.
image38
Inte alla som har en sån här personlig klocka, med namn och allt :-)

Kommentarer
Postat av: Vickevire

Åh, en sån vill jag ha!!

2007-08-10 @ 20:06:32
URL: http://www.animameas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0