Livgardet

I veckan har jag påbörjat min traditionella missionsutbildning. Under 3 veckor ska jag skjuta in mitt vapen, min pistol, testa gasmasken, inreda samt funktionsköra min vagna (pansarterrängbil 203) med mera, med mera. Det har varit en ganska hektisk vecka, men otroligt kul! Njuter och tycker det är så himla roligt. Är otroligt glad att jag får chansen att åka, och glad att jag tog rätt beslut och tackade Ja.

Tre stora väskor med materiel hämtade vi ut. Kläder, pistolhölster, magasin, kängor, hörselkåpor, träskor, skyddsväst, stridsväst mm. mm.

Allt uppackad på sängen. Det är en hel del. Det här ska sen fördelas in i två ganska små skåp. Kan säga att jag har en aning oorganiserat i mitt skåp ;-)

På våra uniformsjackor, skjortor och fältmössor ska vi sy på lite märken. Sverige-flaggan samt Sweden-märken ska sitta på vänster arm, furirs-märket ska sitta på kragspegeln och fältmössan. Det blir några timmars syjunta. En del tog tillfället i akt att sy när vi hade någon timme över, några tog med sig kläderna hem för att sambon skulle sy.

Jag är kittad för att en dag på skjutbanan.

Här ligger vi på 30 meter för att skjuta in våra vapen. Just denna dag (naturligtvis) så öste regnet ner och det var rått och kallt i luften. Vi hann bli rätt så kalla och blöta innan vi tog vårt förnuft till fånga och satte på oss regnkläderna.

Glad soldat. Det är kul att skjuta ;-)

Jag måste ju också få vara med på kort.

Första 3 patronerna som skjöts iväg. Träffpunkten ligger långt ner till vänster. Skruvar upp och till höger för att försöka hamna vid den svarta raden längst upp.

Nu börjar det närma sig. Skjuter lite för högt, men jäklar vad samlade skotten är. Liiiite stolt faktiskt. Kan säga att jag nästan blir som ett litet barn på julafton när vi är på skjutbanan, tycker det är grymt roligt ;-)image144
Skjutning med rödpunktssikte.

-Om ett magasin med 4 patroner, Ladda!
-Färdigställning.
-Anläggning.
-ELD!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Halloj gröngöling! Mm skjutbanan är roooligt, dock kanske inte i ösregn. :(
Hur många tjejkollegor har du med dig? Eller är du drottningen i kupan? ;)
Fattar inte heller hur man fick plats med all utrustning i de där pytteskåpen... men men, håller man ordning och stänger luckorna med hjälp av en fot eller höftknuff, så brukar det ju gå ganska bra! ;)
Trevlig helg!
KRAM, Sofia

2007-12-08 @ 17:38:23
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0