Torsdags uppdatering

Idag är det lucia och jag har bara ätit en enda lussekatt! Dessutom har jag inte fått se nå Luciatåg. Tur att jag fick lite Lucia dos i helgen när Friskis&Svettis hade julmingel.

Dagarna rinner iväg här på gardet. Mycket teori och föreläsning men även en hel del praktiska moment. Igår till exempel, var vi på skjutbanan och sköt pistol! Jäklar vad skoj det var! Hade ingen aning om att det skulle passa mig. Det var lite roligt faktiskt. Jag ligger ju i sjukvårdstropp och det är nog ingen egentligen som förväntar sig att vi ska kunna något om skjutning och strid. Snacka om att övningsledaren blev paff när ammunitionen tog slut tidigare än han räknat med. Vi fick helt enkelt lov att avbryta skjutandet och åka tillbaka, även fast det fortfarande var ljust ute.

Tre timmar var vi på skjutbanan och sköt knästående- och stående från 7, 10 och 15 meter. Efter dagen var övningsledaren mycket nöjd och förvånad över våra färdigheter med pistolen, så numera kallar han oss "Combat sjukvård".

En sak som är bra nu när vi är på gardet, är att det i stort sett inte är någon kvällstjänst. Jag hade tänkt innan att jag skulle få massa tid över att hälsa på min kära mor och kanske syster, men det stannade vid just en tanke. De har helt enkelt inte tid med mig :-(
En del kvällar är jag alldeles för trött för att göra någonting också, vi är ute rätt mycket på dagarna och det blir man så seg av. En del kvällar försöker jag ta mig i kragen och springa en runda, men egentligen tycker jag det är aptråkigt (jag har faktiskt aldrig sprungit så mycket som jag gör nu). I brist på annat så...
Imorgon (fredag) ska jag faktiskt ta mig in till Barkarby och gå på ett spinpass på Friskis, det ska bli roligt! Saknar verkligen spincyklingen, körde mitt sista pass som ledare i söndags och det känns jätte tråkigt.

Annars så försöker jag plugga lite på kvällarna. Har ännu inte tagit något studieuppehåll, utan tänker köra så länge det går. Har två ämnen som jag läser just nu: Kommunikation, Mångfald & Kundnytta samt Arbetsliv i förändring. Det är inte jätte roligt att behöva plugga på kvällarna och helgerna, men om jag gör det nu så slipper jag nästa höst! Tänker steget längre och vill göra bort så mycket som möjligt innan jag åker. Allt jag gör nu får jag betyg i och kan tillgodoräkna mig sen när jag återupptar studierna.
Men det är kämpigt...

I helgen har vi tjänst, så det blir inte till att jag får åka hem och vara lite civil. Däremot är alla som vill hjärtligt välkomma till Livgardet på anhörigdag! Grindarna är öppna för allmänheten från 9:30, kom gärna och gör mig sällskap!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hade mer än gärna hälsat på dig om jag hade haft vägarna förbi Hufvudstaden. Hoppas du får nåt besök! Strongt av dig att orka plugga samtidigt som du "grönklädar"!
Skjuta pistol vore kul, jag har bara testat nån ensaka gång och det var låååångt före lumpen. Luciakramar till dig!

2007-12-13 @ 21:58:11
URL: http://stickospring.blogspot.com
Postat av: Håkan

Pistol är ett otäckt vapen med kort pipa!
När jag gjorde lumpen (på medeltiden) fick en sjukvårdare en het tomhylsa innanför kragen, ryckte till och sköt ett stort hål i huvudet på sin kompis till höger på skjutbanan.

2007-12-14 @ 07:02:15
Postat av: Eriksson

Hade du varit i Skövde på lucia så kunde du ha fått sett mig som tärna ;)

Hoppas anhörigdagen blev lyckad!

2007-12-16 @ 01:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0