Plugg i höst

Idag fick jag besked om att jag kommit in på den KY-utbildning jag sökt, Fastighetsteknik/Bovärd. Hösten har varit väldigt öppen och jag har inte riktigt vetat om jag vill jobba eller plugga. När jag öppnade brevet idag och läste så kände jag: "Yes, jag kom in". Så det lutar mot att jag kommer börja plugga i höst. Det som känns bra med utbildningen är att den är på distans och bara 2 år. Dessutom är 1/3 praktik. Men shit, hur ska jag klara att leva på studiebidrag? Kommer få ut X antal mindre tusen per månad mot nu. Men men... Det är ju lika för alla och jag är nog inte den första som har dessa tankar. Får sikta på att jobba lite vid sidan av.

Idag var jag och klippte mig också, började bli "långhårig". Gud vad fort det växer när man är korthårig! Inte som förut när jag kunde gå var 12:e vecka och klippa mig. Nu måste jag gå var 7:e. (Undrar om jag kommer ha råd med det när jag pluggar?). Så här ser jag ut nu:
 

Ding från Thailand

Måste bara berätta. När jag, Christopher och syster yster var i Thailand, blev jag uppvaktad av en liten thailändsk grabb. Ding hette han och pratade rätt ok engelska. Brukade sitta och flirta och småprata med mig på kvällarna utanför vår lilla hydda. Innan vi åkte vidare fick han min mailadress. Sen hörde jag ingenting, förrän idag. Fick ett litet mail från "Ding Koh Chang". Det var bara så gulligt, man blir ju glad:

how  are  you   i miss  you 
 now  where  u  stay  i  don't  know
when  you  arrive  to  you   country    please   send   you  email   to  me  thanks
give  you   all  my  heart   everytime 

*Katterna*

image2
Vincent ligger och myser i solenimage3
Francis

Tankar om vädret

Vaknade kvart i tio till strålande solsken och värme. Åt frukost ute i bikini (måste ju passa på och sola när man kan, snart börjar man ju jobba på dagarna). Allt kändes bara helt underbart och somrigt. Äntligen är sommaren här! Trodde jag... Helt plötsligt börjar det mulna på och bli kallt. Från att ha varit molnfritt och klarblå himmel, så är det molnigt och nästan grått ute. Skumt... Att det kan vända så fort. Hoppas bara det inte börjar regna till jag ska in till stan. Halv sju kör jag spinpass. Var inne och kollade hur många som hade bokat sig. Det var några stycken ändå. Kanske blir det ännu fler eftersom solen försvann. Jaja.

Igår var jag i storstaden Karlskoga och hälsade på en gammal kompis. Gammal dels för att han är äldre än mig ;-), dels för att vi känt varandra i några år. Det var en väldigt trevlig och mysig dag med mycket skratt och leenden. Skönt att få må så bra ibland. En del kompisar är bara så himla härliga att umgås med, Eriksson är en av dem.

Passade på att prova "puls-spin" på Träningslagret. En väldigt annorlunda och speciell upplevelse. Vet inte riktigt om jag gillar det eller inte. Behöver nog gå någon mer gång för att komma in i det. Det jag kan säga är att det var mycket annorlunda mot Friskis&Svettis spin. Största skillnaden var nog att man inte skulle trampa i takt. Istället skulle man anpassa farten och motståndet efter pulsen. Skadad som jag är så kan jag inte trampa i otakt. Det blev ganska så klurigt när det kom en (för mig) lugn låt, där ledaren uppmande till stigning (öka motståndet) och ökning (fartökning), samtidigt som pulsen skulle vara på 85%. Det stämmer inte för mig... Men som sagt... Några gånger till på puls-spin så kanske jag fattar hur det funkar.

Efter träningen blev jag positivt överraskad när jag blev bjuden på hemlagad mat av Eriksson. Han gjorde "djungelgryta": kyckling med currysmak, ris, bananer och ärtor. Mycket gott! Så lyxigt att få mat lagad åt sig, det är man inte bortskämd med. Till efterrätt blev det glass med mozart likör (choklad smak). Det här måste ni prova, så himla gott! Farligt gott kan man säga. Perfekt att servera på fest!

image1
Ros från min trädgård

RSS 2.0