Stand up

I onsdags var jag på Björnstugan i Örebro för att se stand up med Göran Ebenhardt och Jesper Odelberg. Göran har jag aldrig hört talas om tidigare men Jesper har jag sett några gånger på tv. Ibland är det lite läskigt när han skämtar, det är så grymt så man inte riktigt vet om man vill skratta.

Vi hade bokat bord och började med att äta lite. Allt såg otroligt smaskigt ut på menyn, men det slutade med att vi beställde Oxfilé med chiliaioli, smörstekt karljohnasvamp och rostad potatis. Mums! Så himla gott! Köttet var så mört att det nästan ramlade isär bara man tittade på det. Till detta drack vi ett jätte gott rödvin, om jag inte kommer ihåg fel så heter det Brown Brothers Shiraz. Verkligen jätte gott och lättdrucket.

Stand up'en började med Göran som värde upp publiken lite innan Jesper äntrade scenen. Jag gillar verkligen Jesper, han är duktig och rolig. Han bjuder verkligen på sig själv och drar sig inte för att skämta om sitt handikapp. Bitvis tycker jag att det är lite tragiskt dock, jag har ju jobbat som personlig assistent och vet precis vad han menar när han pratar om alla fördomar folk har, hur svårtillgänliga butiker/toaletter/hotell är. Ändå så skrattar man. Fast det är kanske så att man skrattar ÅT honom utan MED honom. Man skrattar inte åt hur jävligt allt är, utan man skrattar åt hur roligt han berättar det.

Jag hade en mycket trevlig kväll och det var en perfekt avslutning på onsdagen. Mer sånt här! Mer stand up! Man blir ju glad av det :-)
Ser fram Magnus Betnér när han kommer till staden då jag och syster yster ska gå och få oss ett gott skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0