Plugg

Så sitter jag framför datorn med en ambition om att jag ska plugga lite. Framför datorn! Hallå, det är liksom förutbestämt att misslyckas. På datorn finns ju så mycket roligare saker än att plugga. Jag kan maila, läsa lokaltidningen, småsnacka lite med någon på msn eller uppdatera bloggen.

Fast egentligen är det nog inte det som är problemet heller. För jag tycker faktiskt att kurserna jag läser nu är intressanta. Läser "Yttre miljö och maskinkunskap" samt "Kommunikation, mångfald, kundnytta". Jätte intressant och användbart. Varför är det då så svårt att få något gjort?

Kanske är det helt enkelt så att helt plötsligt fick jag så mycket tid "över". Så här mycket har jag inte varit hemma sen jag flyttade in. Det finns hur mycket som helst som jag "behöver" eller "borde" göra hemma. Gräsmattan ska klippas, utemöblerna tas in, diskhon svämmar över, det är katthår i soffan... Känns inte som om jag har tid att plugga.

Måste ändra taktik. Få rutin i livet. Bestämma vilka dagar jag ska plugga och hur många timmar. Då kanske jag kan göra andra saker resterande tid utan att få dåligt samvete. Så får det bli! Imorgon ska jag göra upp ett schema där jag bestämmer en vecka framåt vilka dagar jag ska plugga, när jag ska träna och när jag ska vara ledig.
Värt att testa och se om det funkar bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0