080328

Så har jag äntligen flirtat till mig lite internet-tid. Det är inte det lättaste ska ni veta, egentligen har vi nämligen inte fått upp några welfare datorer ännu. Men, om man snackar med rätt personer så *hehe*...


Jag har nu flyttat till Abéché, en stad som ligger 90 mil från N'Djamena. Det tog oss inte mindre än 4 (!) dagar att ta oss hit. När vi kom fram visade det sig att våran förläggningsplats inte var mer än en fotbollsplan stort, samt bestod av precis ingenting. Vi var tvungna att börja från början och bygga camp. Tälten kom upp relativt snabbt och nu har vi både AC och el *jippie*. Allt annat är dock under all kritik. Jag kan inte ens i ord beskriva hur primitivt vi lever. Alla våra saker kommer i containrar men ni ska inte tro att allt kommer samtidigt. Nejdå, nejdå.


De första dagarna levde vi utan rinnande vatten och toa. Det vill säga, vi var tvungna att själva gräva oss en grop att skita i. Nummer 1 görs vid en speciell buske. Smutsiga kläder får varje soldat själv tvätta för hand, det finns visserligen tvättmaskin - men det är brist på vatten.


Här är också klimatet lite annorlunda. På dagarna har vi upp till 45 grader och på nätterna är det runt 13 grader. Så fick jag alltså användning för min flanellpyamas jag fick i julklapp *ler*. I N'Djamena var det ganska behaglig värme fram till lunch men så är det inte här. Kl.6 är det ok men redan vid åtta tiden är det alldeles för varmt.


Jag mår bra men har svårt med värmen här. Är mycket tröttare och energilös. Äter och dricker hela tiden (jag verkar vara den enda som har aptit i denna värme) (jag kommer med andra ord inte gå ner 19 kilo ;-)). Så fort jag gör något försvinner orken. Det tar emot att bara gå fram och tillbaka till vagnen. Försökte mig på en löptur häromkvällen men det var en mindre behaglig upplevelse. Har väl aldrig direkt kommit in i löpningen, tycker alltid det känns som uppförsbacke. Kan säga att backen lutar aningen mer här.


Desto längre tid jag är här nere desto mer saker märker jag att jag skulle tagit med mig. Typ:

Klädnypor

Casew nötter

Våtservetter (för baby)


Pulver med:

Nyponsoppa

Blåbärssoppa

Drottningkräm

Jordgubbskräm

Citronfromage

Chokladpudding


Min adress är:


3312 Lagerhult Jannica

Amf-komp

Swecon/Eufor

Tchad

190 50 Stockholm/Arlanda


Man skickar som inrikes post och det får väga upp till 2 kilo. (Ni fattar vinken va?!!)


Kommentarer
Postat av: P A T R I C I A

wiie, vad glad jag blir ! :D Kul att du kan uppdatera!
Jag har skickat ett brev idag å posten med lite saker. Hoppas det blir bra ^^

2008-04-11 @ 23:58:11
URL: http://tinie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0