Väg-rek

Fredag morgon till söndag kväll har jag varit iväg på väg rek mot N'Djamena. Uppdraget var att kolla hur vägen och wadisarna (betong övergångar) såg ut nu när det börjat regna. Vi åkte samma väg som vi åkte i mars, men jag kände knappt igen mig. Gud vad grönt och friskt det blivit.Längs vägen finns en sån fin moské, var bara tvungen att ta kort på den. Den sticker ut lite kan man säga, passar inte riktigt in i normalbilden.2 dygn i fält blev det, här har jag precis vaknat den andra morgonen.På kvällarna tankade vi. Dock hade vi ej med drivmedelsflaket, utan all diesel låg i pannor. Alltså fick vi lov att tanka för hand. Det var en upplevelse, och herregud så jobbigt!Mitt ute i Afrika, där det är misär och fattigdom. Där det vare sig finns mat eller vatten. Vad hittar man där? Jo, en otroligt välplanerad och påkostad bro. Känns lite märkligt.I en liten by gjorde vi ett stopp och spelade lite fotboll med barnen.Vad gör man när man åkt 50 mil i vagnen utan musik och man tröttnat på vagnschefens karaoke? Man improviserar och fixar en egen variant (synd bara att batteriet dog efter 25 min).Resan gick otroligt bra och jag är mycket imponerad av vagnarna. De klarar MYCKET mer än jag från början trodde. Efter denna tur vet jag att de klarar allt!

Vattenfyllt wadis.


Sista milen var det dock lite svårare. Det började dugga och på vissa ställen såg det ut så här:

Bildkvalitén är tyvärr lite dålig. Gissa och vinn! Var är vägen?


Alla historier slutar oftast med ett lyckligt slut. Så gör även denna. Dock så hade vi lite spänning några mil från campen.

Dålig wadis där vägen rasat ihop före och efter.Japp, här sitter vagnen.


Hela högra däcket är under vatten. Hur ska vi lösa det här nu då? verkar 6 grabbar fundera.


Sjukvårdspatrian fixar allt ;-)

Kommentarer
Postat av: L8

Hahaa!! Uderbart med lite regnperiod au tchad!!! Känns det bra att vara hemma på lite leave igen?? Fy fan va kallt det är!!

Ses i NDJ! Kram, L8

2008-08-25 @ 12:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0