Fallskärmshopp för hela slanten

I söndags hann jag med två stycken till fallskärmshopp. Mitt andra hopp skulle jag prova på att svänga, åka framåt i 3 sekunder och göra två stycken simulerade "fallskärmsdragningar" (sk. dummydrag).

Dummydragen gick bra, hittade handtaget och låg kvar i stabil fallställning. 90 graders sväng först åt höger och sen åt vänster, var jäkligt svårt att få till. Det blev så att jag vred kroppen istället för att bara vinkla armarna. Själv upplevde jag det som att det var så oerhört trögt pga fartvinden. Instruktörerna var ändå nöjda för jag blev godkänd på svängarna.

Framåtåkningen gick över förväntan. Mina instruktörer var nog lite impade att jag hade så himla mjuk övergång mellan att ligga stilla och åka. Dessutom sa de att jag hade en otrolig fart framåt, och att man som elev inte brukar hitta den förräns efter massa övande. Stjärna i kanten!

Drog fallskärmen på 1500 meter och skulle för andra gången ta mig ner och landa helt själv. Denna gången ville jag verkligen få till landningsvarvet och landa ungefär där alla andra landar. Innan vi åkte upp hade jag noga gått igenom mentalt var jag skulle befinna mig på olika höjder. Sen var det bara så att vinden vände under tiden och när jag sen skulle landa så hade jag en jädrans medvind istället för motvind. Attans!!! Jag hade jättebra landningsvarv men istället för att landa där jag tänkt,  så fortsatte jag framåt med vinden och landade precis framför tankanläggningen - på asfalt!

Landade ganska bra men föll omkull och drogs med lite av vinden. Lite skrubbsår i händerna och ett ömmande knä, annars mår jag toppen ;-)Andra hoppet i söndags skulle jag prova att falla fritt helt själv några sekunder. Instruktörerna (en på var sida om mig) hoppade ut samtidigt som mig och när jag sen låg stabilt släppte de taget. Till en början gick det väldigt bra men sen hade jag jätte svårt att ligga plant och bara falla. Det kändes inte alls så behagligt som jag hade tänkt. Instruktörerna sa sen att jag hade haft benen för mycket böjda och därför åkt baklänges i en sväng.

3 hopp avklarade av totalt 10. Jag är super nöjd med helgen och jätte glad att jag kommit igång. Ser fram emot nästa leave då jag ska hoppa som bara den. Då är jag också hemma hela två veckor så behöver det inte kännas så stressigt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter fantastiskt, synd jag är så gammal...

2008-07-03 @ 21:15:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0