Fettisdagen

Idag har jag och förplägnadschefen bakat semlor. Jag tror det var mycket uppskattat av förbandet. Hela 162 st gjorde vi.


Det är krävande att knåda en deg i 3 dubbel sats. Särskilt om det är 34 grader varmt i köket!



4 liter vispgrädde vispades, för hand!!! I kylcontainern dessutom. När vi var klara var både händer och näsa blåa och frusna.



Bullarna delades och gröptes ur. Då vi inte hade någon mandelmassa, fick vi trolla lite. Inkråm, lös vispgrädde, socker och vaniljsocker = mandelmassa (eller egentlige inte, men det märkliga är att det faktiskt smakade mandelmassa!!).



9 plåtar med totalt 18 semlor på varje (typ över 160 semlor totalt!).



Semlorna är pudrade och färdiga att serveras.

Kommentarer
Postat av: Eriksson

Jag beställer några semlor direkt nu tills du kommer hem :) Hoppas allt är bra med dig.

Hör gärna av dig nån dag när du har möjlighet.... kram kram

2008-07-26 @ 02:04:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0