Fallskärmshopp

Idag har jag gjort mitt allra första egna fallskärmshopp, så jäkla grymt! Obeskrivbar känsla, sån himla frihet och stooor känsla!!! Det är mäktigt! Kan knappt fatta att jag hoppat ut från 4000 meters höjd, fallit i 50 sekunder och därefter flygit ner och landat helt själv.

Var ute på klubben i morse vid 9-tiden. Började med att plocka ut utrustning för att "bli hängd". Instruktören hänger upp eleven i selen för att sen ha ett praktiskt prov. Olika situationer som kan uppstå (olika fel när man dragit skärmen) simuleras för att man ska få en känsla för det. Det gällde att behålla lugnet och handla fort och från ryggmärgen. Är man på 1500 meters höjd och fallskärmen inte vecklas ut, fastän man dragit, måste man veta hur man går tillväga för att dra reserven.


Precis innan provet startar. Jag är kittat och klar för att göra ett simulerat uthopp från flygplanet (som här är stolen).Efter provet. Jag är helt slut. Har övat på att sparka upp en lång snodd (går till ungefär på samma sätt som när man snurrat upp en barngunga).

Instruktören var mycket nöjd efter provet, han tyckte jag handlade rätt och lugnt utan att stressa upp mig i onödan.
Efter provet gjorde jag hälsoundersökning som bestod av bl.a. blodprov, urinprov, blodtryck och lyssna på lungorna. Läkaren kunde konstatera att jag var i MYCKET bra skick och frisk och kry som en nötkärna. Hon trodde inte jag skulle ha något problem att bli 102 år ;-). Blodvärdet var oerhört bra, har aldrig tidigare i hela mitt liv legat på så högt. Hela 151 i hb, helt otroligt! Kroppen måste verkligen må prima.

Efter lunch åkte vi ut till Hässlö för att vänta in bättre väder. Det har varit mulet och molnigt med snabba skurar typ hela dagen så jag var lite osäker om det skulle funka att hoppa. Efter att ha torrövat hela hoppet (det är vissa obligatoriska moment som man ska göra under fria fallet) så åkte vi upp till 4000 meters höjd. När dörren öppnades och folk började hoppa ut, kändes det lite pirrigt i magen. Shit, nu ska jag verkligen hoppa fallskärm. Utan instruktör som sitter fast i mig dessutom. Läskigt!

Uthoppet gick bra och jag hittade stabil fallställning någorlunda. Det var svårare än jag trodde dock. Tyckte det blåste och ryckte i mig hela tiden och mina fräcka glasögon immade igen. Drog fallskärmen på 1500 meters höjd och därifrån och ner fick jag klara mig på egen hand. När jag sen skulle in för landning, missbedömde jag avståndet något. Landade ungefär 200 meter bort från alla andra. Fast det var ändå på gräsmattan och på rätt sida av landningsbanan. Lite motion har man aldrig dött av ;-).

Nästa hopp ska jag öva på svängar åt höger och vänster. Hade hoppats på att hinna med ett till hopp men det började regna och dra ihop sig. Är ändå otroligt nöjd och stolt över att ha klarat av första hoppet! Imorgon ska jag ut igen så jag håller tummarna för strålande sol och molnfritt :-)

Kommentarer
Postat av: matilda

haft en kanon bra dag? :D

2008-06-30 @ 17:58:11
URL: http://enidrottandeflicka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0