Midsommarafton

I fredags firade även vi på Camp Outsiders midsommarafton. Dagen började med diverse lekar för de som ville; kubb, boule och brännboll. Sen var det traditionsenlig midsommarlunch med potatis, sill, lax, köttbullar och prinskorv. Självfallet blev det även nubbe och snapsvisa. Dock så blev det väldigt stressigt att hinna med. Varje pluton fick 45 minuter på sig att både äta, backa och käka efterrätt. Midsommar på 45 minuter.

Jag fick min sjuksköterska till bordsherre. Men inte var det någon som drog ut stolen och fyllde på mitt glas för det, ingen gentleman där inte.


Våran MYCKET originella midsommarstång. Stången är klädd med kammonät, kransarna är consertina och istället för blommor har vi ett band med ammunition.


På kvällen bjöds det på grillat; oxfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Till efterrätt fick vi smulpaj med vanlijsås. Så jäkla gott! Godaste vi fått på hela missionen!


Midsommarafton var en himla trevlig dag och så här i efterhand kan jag säga att det absolut är en midsommar jag kommer komma ihåg (till skillnad från en del andra år när alkoholen flödar). Några minuter innan klockan 22 börjar en grupp ur Bravo springa därifrån. Alla ser ut som frågetecken och liksom "Vad händer? Varför springer alla?". Därefter börjar en grupp ur Alfa kuta därifrån. Vid det här laget börjar man bli lite smått orolig. Vi befinner ju oss trots allt i Tchad, ett land där det finns mycket rebeller och emellanåt är oroligt.

Sen hör vi skottlossning, precis utanför vår camp. Därefter får vi "Högsta stridsberedskap". Så vi springer till våran eldställning där vi kittar på oss kroppsskydd, stridsväst och vapen. Där blir vi kvar i drygt en timme innan vi får reda på att det var några som ägnat sig åt "Happy shooting". Vi tyckte dock inte att det var så himla roligt, på midsommarafton dessutom. Festen fick ett något abrubt slut kan man säga.

Kommentarer
Postat av: Anonym

haha gillar er midsommarstång :)

2008-06-26 @ 16:27:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0