Rykten om maten

Det har varit en hel del frågor, tankar, skriverier, anklagande och funderingar angående maten (och brist på den) i den här missionen. Tänkte att jag skulle skriva några rader om hur min uppfattning av det hela är.

De första typ 7 veckorna har vi levt enbart på franska rations. Det är en låda man får ut en per dygn och innehåller all mat och dryck man behöver per dygn för att överleva. Ingen lyx, men heller ingen misär. Lådorna består av mycket mer än man orkar äta. Till frukost kan man äta kex (salta och sockrade) med någon slags burkpaté. Det finns också kaffe, te, soppa och varm choklad.

Lunchen består av en konservburk med 300 gram mat. Till skillnad från många andra rations, så smakar faktiskt denna mat något. Och vad ännu bättre är: alla burkar smakar olika. Middag är också konservburk. I lådan finns också lite smått och gott man kan äta mellan måltiderna; mörk choklad, tuggummi och mjuk nougat.


300 gram mat är inte mycket för en stor och stark, arbetande grabb. Det kan jag hålla med om. Hemma äter nog många av soldaterna upp till ett kilo mat per måltid. Men samtidigt så får man rätta sig efter omständigheterna och äta det som bjuds. Man kan inte vara kräsen i den här miljön. Jag håller inte med om de som hellre går hungriga än äter lite kex.

Så det jag vill säga med det här är alltså att ingen har behövt vara hungrig, det har alltid funnits gott om mat. Sen att man inte vill äta för att det är mindre gott, det är något helt annat.

Många av soldaterna har tappat i vikt under missionen. Maten är en liten bov, men jag tror största anledningen är att man medvetet ätit mindre. Många hade några kilon för mycket som de såg ett utmärkt tillfälle att bli av med. Alla vill ju komma hem bruna, smala och snygga till sin sambo ,-).

Det här är min bild av varför så många tappat i vikt. Och jag kan säga så här: Det är få som är ledsna över att de tappat kilon! Så nu vill jag fan inte höra nå mer om att vi inte får mat! Punkt!

Kommentarer
Postat av: Patricia

Det har gått mycket rykten om det där fram och tillbaka. att ni inte skulle få tillräckligt med mat osv. Jag förstår att man äter mindre, det är justekhett och ni dricker säkert en massa vatten som mättar också.

Det är inte synd om er inte ;)

2008-05-16 @ 08:12:52
URL: http://tinie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0