Systers mönstrig

Idag har min lilla syster mönstrat. Som hon har väntat på den här dagen. Redan sen oktober då hon fyllde i papprena som man ska skicka in för att ansöka om att få mönstra som tjej.

Fast egentligen har hon nog väntat längre än så. Det började nog redan efter att jag muckade. Sen dess har jag kört övertalningstaktik och pratat så väl om det militära livet. Från början var det nog lite hot, "Du vet att du också måste göra lumpen syster. Vi är två systrar och två bröder men killarna har inte gjort lumpen, så vi måste ju upprätthålla någon slags plikt för Sverige". Sen har det nog bara rullat på. Och jag tror att systers intresse mer och mer har ökat i och med att jag också gjort utlandstjänst i Kosovo och pratat om det. Att jag nu befinner mig i Tchad på ännu en mission har sporrat syster ytterligare till att göra lumpen.

Det militära livet är ett helt annat liv och helt olikt och främmande mot det vanliga svenssons lever. Det är svårt att förstå och förklara vad logement, uppställning, brak, AK och hinderbana är. Man måste uppleva det själv för att förstå. Inga ord eller bilder kan förklara det man känner när ett helt kompani står i givakt en fredagseftermiddag och sjunger Du gamla Du fria med stark och hög stämma. Det måste upplevas.

Jag är lite ledsen att jag inte är hemma och har kunnat sporra och ge dig en lyckospark idag. Men jag vet att du klarat det galant och med bravur! Du är toppen syster yster och jag är så stolt över dig! Och du, nästa mission SKA vi göra tillsammans. Det kommer bli så jädrans kul! Ser fram emot att få vara med på din pinky ceremoni och ge dig din äckliga rosa drink *hehe*.

Syster, jag är så himla stolt över dig. You go girl!!!

Klicka så skickas du till systers blogg

Kommentarer
Postat av: Patricia

Ååh vad glad jag blir!! :):):)

Som jag skrev till dig så är allt ännu inte helt klart, man jag tror att jag har goda chanser då alla verkade väldigt positiva. Jag hoppas hoppas hoppas nu.

Och guuuud så kul det skulle vara att göra utlandstjänst ihop!

Snart syns vi Kramiis

2008-05-07 @ 20:02:36
URL: http://tinie.blogg.se
Postat av: Källbom

Nu är det såhär, att jag blir helt galen. Är det du eller Amfibiekåren som har förstört mig totalt? Redan tackat nej till fyra, med tankarna på någonting helt annat...och dessutom sökt utlandstjänst till våren igen. Jag saknar dig :(

2008-05-08 @ 01:56:30
Postat av: Källbom

Oj vad full jag var då för övrigt. Tillåtelse att ta bort dessa meddelanden ;)

2008-05-08 @ 11:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0