Civil för gott!!!

Weeii, så var jag hemma igen. För gott denna gången. Eller, varje fall tills nästa mission ;-).

Avrustningen har fungerat otroligt bra och smidigt. Oftast är det ju så att när man väl är i Sverige, vill man bara hem på en enda gång. 2 dagar på luckan med diverse olika puckar känns onödigt och långtråkigt. Fast det har som sagt fungerat väldigt bra och tiden har gått fort.

Landade i söndags kväll på Västerås flygplats. När vi kom fram till Berga lämnade vi in våra vapen och tillbehör. Igår hade vi läkarundersökning. Eller undersökning är väl att ta i. Vi fick lämna blodprov men det var också alles. Innan vi åkte ner sa alla att vi skulle få göra en massa olika undersökningar eftersom det är första gången vi svenskar är i Tchad och vi förmodligen har drabbats av en massa konstiga maskar och amöbor. Men icke sa nicke. Blodprov för att testas mot HIV, det var vad försvarsmakten kostade på oss. Inte ens ett hörselprov! Till och med när jag kom hem från Kosovo var det grundligare prover.

Igår hann vi också med gruppsamtal (som är obligatoriskt för att ta hand om de som ev. behöver hjälp att bearbeta vissa saker). Sen fick jag för första gången i mitt liv åka Stridsbåt 90. Jäklar vad grymt! Vilken upplevelse!
Kvällen avslutades på Berga slott där vi intog en 3-rätters middag och en jädrans massa alkohol. Även om folk blev sliriga så var stämningen ändå otroligt god och trevlig. Inga gnabb eller bråk, eller folk som spydde över bordet. En riktig partykväll med andra ord.

Efter 3 timmars sömn var det dags att lämna in all materiell och kläder. Det som borde ha varit en smidig övning (då vi redan i förväg packat allt i väska 1, 2 och 3) blev ett oorganiserat kaos. Ingenting stämde och personalen var väldigt irriterade över att ingen i förväg berättat att vi redan lämnat in vissa saker i N'Djamena. Men men... När man har 4 timmar kvar klarar man vad som helst. Då är det bara att le och se glad ut.

Dagen (och för den delen, Missionen) avslutade med att vi fick medalj För internationella insatser. Och nu sitter jag hemma hos mor och har precis gått igenom min post för 3 veckor. Idag ska jag ta det väldigt lugnt. Mår oförskämt bra men är lite sliten och trött.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Välkommen hem!!!! kramar om bamsehårt

2008-10-07 @ 18:28:06
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0