Jag blir berörd

Idag när jag satt på tunnelbanan kom en uteliggare in i vagnen och ville sälja "Situation Stockholm".

-Är det någon som vill köpa vår tidning och bidra med en slant till en hemlös? Det är så regnigt och blött, riktigt kallt nu. Det har regnat i flera dagar.

Ingen i hela vagnen bryr sig. Alla tittar bort och verkar besvärade. Man nästan ser avskyn i deras ögon. Så jäkla hemskt! Det gjorde ont i hjärtat att se denna hemlösa man, utan tänder och med trasiga kläder. Bara en enda i tog fram en sedel, en 50-lapp och gav honom. Hon ville inte ens ha en tidning utan bara ge honom några kronor. Det kallar jag medkänsla. I såna här situationer tänker jag alltid på min lillasyster som har ett väldigt stort hjärta och inte dömer någon. Hon hjälper gärna till, inte med pengar (för det vet man ju aldrig var de går till), men däremot köper hon gärna en smörgås eller betalar deras bussbiljett om de frågar. Tänk om fler kunde tänka som hon!

Kommentarer
Postat av: SysterYster

Åh söta du <3Jag kommer tänka på dig imorgon, ! Kram

2008-09-10 @ 21:28:47
URL: http://tinie.blogg.se/
Postat av: Rolle Berg

Tjena

Jag ser ju mycket av det du beskriver i mitt dagliga arbete. De som säljer Situation Stockholm är "legitimerade" , ska vi säga ärliga?, uteliggare. Att stötta de som säljer tidningen är ett BRA sätt att ge pengar. Dessa redovisas sen för kontaktpersoner osv , dvs ger en inkomst och människovärde till en trasig själ. Så KÖP den.

mvh

2008-09-18 @ 11:56:21
URL: http://www.backpacking.se/divex
Postat av: Rolle Berg

btw , ett annat sätt att stötta de som har det svårt på ett större plan är att jobba via KIVA.org

Har jag gjort under några år och det funkar bra. Det handlar om att många lånar ut småsummor till en entreprenör i ett U-land, som sen betalar tillbaka på 1 - 3 år beroende på storlek av belopp osv. Själv stöttar jag 6-7 st småföretag i Kambodja med 25 USD var. varav 2 st redan betalat tillbaka. Räntefritt förståss. Kolla www.kiva.org

Mvh /Rolle Berg

2008-09-18 @ 12:05:11
URL: http://www.kiva.org
Postat av: Johan

Gav du något till honom då?

2008-09-29 @ 20:25:38
URL: http://softpiano.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0