Blir man lycklig av pengar??

Jag har aldrig förstått folk som lägger en massa pengar på materiella saker. Blir man lycklig av saker? Det känns så ytligt tycker jag. Vad är det för vits att alltid ha det senaste i klädväg, byta bil vartannat år, köpa ny tv fastän den man har fungerar, byta vitvarorna i köket bara för att det är snyggare med rostfritt? Näe, det gör mig varken glad eller lycklig. Jag vill lägga mina pengar på spännande och intressanta nöjen och upplevelser. Det som gör mig lycklig är att kunna dela vardagen med någon.

Jag är till exempel inte lycklig av att ha 30'000 på banken. Visst, det är en ekonomisk trygghet att ha dem där "ifall att". Man vet aldrig vilka oväntade utgifter som kan tänkas trilla in. Samtidigt så vet man inte hur länge man får vara i det här livet. Känns lite dumt att spara till framtiden när man inte vet hur lång den blir. Jag vill hellre njuta och ha skoj för mina väl fötjänade pengar idag, än att låta någon ärva dem när jag gått bort.

För några år sen bjöd jag mina två yngre syskon på en resa till Thailand. Jag stod för biljetter, husrum och mat under två veckors tid. De behövde bara ha med sig fickpengar. Det gav mig sån enorm lycka att få umgås med min lilla syster och lille bror i två veckors tid. Det kändes så lyxigt att få riktig kvalitétstid med dem och jag blir glad när jag tänker på hur mysigt vi hade det. Skulle en 52'' plasma tv ha gett mig samma känsla??

Jag har nog inte alltid haft den här inställningen. Kommer ihåg när man var yngre och lekte "Vad skulle du göra om du vann 1 miljon?". Svaret blev nåt i stil med "köpa kläder, köpa en bil och resa".
Idag blir svaret: "Betala av mina lån och dela resten med min familj". Kanske har jag blivit äldre och mer jordnära, kanske har jag lärt mig att ta tillvara på livet bättre. Hur som helst så har jag typ inga pengar på banken idag, men jag är så himla glad och lycklig ändå! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0