Hur kul kan man ha med en clementin?


Kommentarer
Postat av: matilda

Haha, så där gör jag alltid när jag äter mandariner... hihi.Jag brukar vara nervös, men i vilken mängd beror på hur stor tävling det är. När jag var i Italien var jag så nervös att jag plötsligt trodde att jag inte kunde cykla, haha.

2009-04-04 @ 15:13:24
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: matilda

Kosten beror väldigt mycket på hur man är som person, men jag antar att du är vältränad till tusen när du ska köra!

Kosten är ofta nåt man själv får undersöka, det jag äter funkar för mig men kanske inte funkar för nån annan. Jag äter mycket quinoa, grönsaker, frukter, kyckling och fisk samt nötter och hårtbröd. Dricker även en hemmagjord proteindrink. Jag försöker att äta så lite kött som möjligt, pga att jag tror att kroppen mår bättre av fisk och kyckling. Men allt beror på hur du själv är. Pasta brukar rekommenderas… men t.ex idag innan min tävling åt jag en quinoasallad med ägghavlor och jag vann – alltså, ännu ett bevis på att allt är personligt. Men inför en tävling som är relativt stor brukar jag minska ner träningen och fokusera på tekniken och lite kondition för att ändå hålla igång kroppen, mängdträningen rekommenderas inte. När det gäller maten… ät saker du får energi av. Quinoa, råris är bra alternativ, till det grönsaker som ger vitaminer, mycket frukt såsom apelsiner, banan och kanske kiwi? När det gäller dricka så drick mycket vatten. Nån typ av proteindrink rekommenderar jag också. Men endast en drink som du själv satt ihop – alltså ingen från affären.

Grunden i kosten handlar om att veta vad man stoppar i sig för att kunna kolla vad man ska ta bort om man känner att man inte får tillräckligt med energi och vad man ska lägga till för att kompensera.

Men dagen innan tävling: Mycket vatten och mat med långvarig energi. Vitaminer och få kroppen att kännas stabil.

Tävlingsdagen: Mindre vatten men ändå mer än vanligt. Långvarigenergi blandat med medelvarig – så du har till börjanmittenslutet. Jag vill inte ge för direkta tips om vad du ska äta – för än en gång, allting är olika från person till person. Jag kan bara berätta om hur jag gör för att sedan låta dig ta beslutet av vad du ska ta till dig eller inte.

2009-04-04 @ 18:55:47
URL: http://elitecyclist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0