Vår i Örebro!

Hade radhuset uthyrt under tiden jag var i Tchad förra året. Nu när snön smält bort och trädgården öppnats upp igen, är jag chockad att se hur den förfallit! Hon som bodde där har inte brytt sig ett jota! Gräsmattan består bara av mossa, rabatterna var igenvuxna med mossa och ogräs. Gamla klätterväxter satt kvar fastän de bara var torra, spruckna och döda för länge sen. Shit vad en trädgård kan förfalla på bara 6 månader. Det som gör ondast i mig är ändå att hon rastat sin hund på min lilla gräsplätt. Fullt med bajs och massa gula fläckar överallt från kisset. Usch!

Men men, det är inget att bli sur över nu. Gjort är gjort och kanske får jag skylla mig själv som hade uthyrt. Hur som helst så är det ju vår nu så i helgen har jag röjt, röjt, städat och städat. Jag har verkligen fått så himla fint i mitt lilla radhus att jag inte alls hade lust att åka tillbaka till norrland. Orkidéerna är omplanterade, rabatterna rensade, fönsterna tvättade, utemöblerna och grillen framtagen, gången ogräsbekämpad, myrorna utrotade och boden är städad :-).


Det här måste ju vara den absolut sämsta ogräsförpackningen jag köpt. Det står att den ska "ligga smidigt mot handleden". Jo, tjena. Den är ju så tung att man måste hålla i den med båda händerna. Dels läcker den. Dels måste man böja sig ner för att pricka ogräset och dels var den förbannat dyr. Fy satan vad osmidig sak!

Efter 2 dagar i trädgården är allt gammal röjt och nya blommor planterade.


Första grillningen för i år

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0