Praktikant Jannica

Jag har världens bästa praktikplats. Var nog lite orolig i början att jag skulle hamna hos nån som bara sög musten ur mig och lät mig göra allt jäkla tänkbara skitgöra i en månads tid. Rent teoretiskt skulle det ju kunna vara så, jag är ju helt gratis hos arbetsgivaren och gratis är ju gott, som man brukar säga. Som tur är så är det helt tvärtom där jag är. Jag känner mig väldigt välkommen och omhändertagen. Alla förklarar och visar vad jag ska göra, hur jag ska göra, varför man gör på just det sättet mm.

Jag lär mig otroligt mycket och det känns som att alla på arbetsplatsen vill att jag ska lära mig. En annan sak som är oerhört bra är att jag får se hela vägbyggnationen från scratch till färdigt resultat. Från att man öppnar en grustäkt, sorterar materialet, grovavjämnar marken där vägen ska gå, lägger på några lager med grus och sand, dikar, terasserar, spränger bort stora stenar och gräver ner vägtrummor. Jag lär mig saker varje dag, det kan jag lova. Otroligt intressant och lärorikt :-)

Min praktik i bilder:

Jag får sitta i grävmaskin och sortera materialet.


Jag får lasta det sorterade materialet på dumpern


Jag får köra hjullastare och harpa material.Jag får testa att borra hål i sten innan sprängladdningen sätts i.Jag får se hur en grusväg byggs upp och hur diken blir till.


Som sagt: Jag kunde inte hamnat på ett bättre ställe. Trivs oerhört bra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0