Hasselnötsnougat

Vad gör man när man är gräsänkling och har lite tid över? Jo, man pysslar i köket och gör julgodis :-). Jag hade lite nougat över sen jag gjorde mammas godis så därför sökte jag runt lite efter ett recept och hittade hasselnötsnougat. Sagt och gjort, fram med ingredienserna och vips så var jag igång.

Som vanligt då jag gör efter ett nytt recept så lägger jag till eller tar bort nåt. Allt för att det ska få min egna prägel. Inte för att det alltid blir så mycket bättre, utan mer "man tager vad man haver och vad man tycker är gott". Idag blev det vit blockchoklad istället för enbart mörk.


Egenhändigt hopknåpad form av folie


Sötmandlarna rostas i en torr stekpanna i hög värme. Sen "gnuggar" man dem i handduken så att skalet faller av.


Man smälter en ingrediens i taget över kokande vatten. Mellan lagrena låter man det stelna ordentligt (väldigt praktiskt då man bor i norrland - bara att ställa ut i 2 minuter så är det iskallt ;-)). Mandlarna hamnade mellan nougaten och den mörka blockchokladen. På toppen dekorerade jag med silverkulor, bara för att det skulle se lite trevligare ut :-)


Färdigskuren och förpackad. Lite annorlunda utseende när man ser lagrena. Den vita blockchokladen har lite svårt att hålla fast i nougatan men ujujuj vad gott det blev :-)!

Kommentarer
Postat av: Malin

Åh herre gud !! Flytta hem till mig ...

2009-12-12 @ 20:28:34
URL: http://denhandlarommig.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag tror dig, trots att jag inte tål hälften av de där ingredienserna.. Mumma för magen det! :)

2009-12-12 @ 23:43:49
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0