Kvalitétstid med mamma

Åkte buss från Umeå mot Stockholm igår kväll. Bussen gick kl.20:40 och skulle vara framme 07:10. Döm om min förvåning (och besvikelse) när bussen anländer Cityterminalen redan 05:40!!! Lite väl tidigt att komma och knacka på hemma hos mamma kanske :-p.

Varje fall så tillbringar jag dagen hemma hos mamma. Det är inte så ofta jag är här nuförtiden så det passade ju väldigt bra att vi kunde styra ihop något. Jag ska på BAS-kurs med fallskärmsklubben i helgen (ute på Lidingö), men det börjar inte förrän kl.åtta ikväll. Vi är 100 personer från hela Sverige som nyligen tagit fallskärmscert som träffas och har föreläsningar, diskussioner och samkväm. Ska bli himla trevligt och lärorikt. Tyvärr är jag inte ett dugg pepp, känner mig bara allmänt trött och hängig. Är trött på allt resande, riktigt längtar efter en lugn och innehållslös helg.

Jag och mamma gick in i en nyöppnad butik i närheten, Kaffefabriken. Jag beställde en latte att ta med men han missade nog det och hällde upp i en vanlig kopp. Kunde dock inte med att han skulle hälla över detta fina konstverk i en plastmugg, så det blev till att snällt sitta kvar i butiken och njuta av innehållet :-)

Nu beger jag mig alltså ut på Bosön utan vare sig dator eller internet. Hörs på måndag!

Avlivning av katt

Man får höra mycket kontiga saker ibland. Idag till exempel så berättade en kille om hur det gick till när några han känner skulle ta kål på deras katt. Jag vet inte vad anledningen var, mer än att den skulle avlivas.

Istället då för att ta den till djurkliniken och låta den få en spruta, eller skjuta ihjäl den i skogen, så kom de på den brilianta idén att spränga katten med hjälp av en dynamit laddning. Sagt och gjort de gick ut i skogen och satte fast dynamit på katten. Grejen var bara den att katten blev livrädd och sprang hem! Det slutade med att katten exploderade mitt i deras kök! Sen hade de lite jobb med sanering av hela köket som var bombarderat med kattklägg! USCH!!!

Rörgrav

Vi hade tur idag, gymnasieskolan har haft studiedag vilket innebär att vi kunde nyttja maskinerna på dagtid istället :-). Kl.8:30 började vi (usch vad hemskt det var att gå upp redan kl.7!) och körde till 15:00. Min uppgift var att gräva en rörgrav enligt flukt (pinnar med plastbitar på som hjälper en att gräva rakt och med jämnt djup). Jag lyckades faktiskt himla bra, om jag får säga det själv. Läraren verkade också nöjd, sa att "Det här är bra, det är helt klart godkänt".


I början på min grav. Den högra pinnen är en bärbar fluktpinne som man ska ställa i graven för att kontrollera mot den pinnen som står längst till vänster. På så sätt ser man om man grävt tillräckligt djupt.


Min grävmaskin denna vecka. En väldigt instabil och vinglig JCB 145. Den har visserligen både stödben och schaktblad men det är fler än en gång jag trott jag ska välta. Obehagligt!


Alla massor jag grävde upp la jag på sidan av graven. Efter man har lagt ner sitt tänkta rör ska man gräva igen och då ska man inte behöva flytta sig nå längre sträcka för att nå massorna.


En bit på väg. Den blir ganska så djup. Det viktigaste är att botten blir plan och fin (eftersom ett ömtåligt rör ska ligga där) samt att kanterna inte är för branta så jorden ramlar ner igen.


En i klassen gjorde det här exemplariskt snygga och perfekta dike. Jag är så jädrans imponerad! Symmetrisk lutning på kanterna och dessutom knivskarpa. Den dagen jag kan göra en sån här kan jag sluta utbildningen direkt!

Virkningsförsök

Har alltid gillat att pyssla och handarbeta. Har stickat lite tröjor, linnen, sockor och vantar. Dock hinner jag alltid bli så less antingen på garnet eller modellen, att när jag väl är klar så ger jag bort det. Broderar gör jag också en hel del, fast de ramar jag in och hänger på väggen. Tänkte jag skulle lära mig att virka och för några år sen fick jag en "Grunderna i virkning"-bok av lillasyster.

Det var först nu som jag tog tag i det. Tyckte det gick ganska så bra, i och för sig är det bara fasta maskor så det är ju inte jätte avancerat. Nu har jag kommit halvvägs och jag har upptäckt två saker:

1) Jag har lagt upp för lite maskor = mössan blir för liten
2) Jag var lite väl optimistisk när jag köpte garn, det kommer inte räcka till hela mössan


Så det är väl bara att repa upp och börja om på nytt *suck*...


Drömmar/framtidenKänner mer och mer att jag nog ska bli norrlänning i framtiden. Trivs otroligt bra här uppe, det är lugnt och skönt och oerhört rofyllt. Totalt älskar när man är utomhus och man riktigt kan känna på tystnaden. Inget surr eller trafik i bakgrunden, utan helt jäkla knäpptyst. Det blir nästan som ett ljud i sig, det där tysta.

Är nöjd med livet och tillvaron och njuter av att må bra. Det känns nästan oförskämt att jag mår så bra. Tiden i Tchad har gjort mig otroligt gott. Jag har utvecklats som människa och kommit på vem jag är och vad jag vill med livet. Det är underbart när man känner sig så trygg i sig själv, inget runtomkring kan ändra på det. Jag är nöjd och tillfreds och vet att jag klarar allt, min lycka är inte beroende av någon annan.

Jag har funderat lite på framtiden. Vet garanterat att jag har hamnat rätt med den här utbildningen. Det är grävmaskinist och hjullastarförare jag ska bli. Det är det jag vill jobba med i framtiden. Samtidigt så är jag nyfiken på en mission till, i Afghanistan. Sökte i höstas till FS18 ( då börjar utb. v.33 och så åker man i november). I fredags blev jag uppringd av den som ska vara plutonchef för sjukvård. Hon intervjuade mig och ville veta lite mer om mig och vad jag gör, hur närmsta framtiden ser ut. Slutgiltligt besked kommer runt v.15 och jag håller tummarna.

En mission till vill jag göra, sen är jag nog nöjd (fast man ska aldrig säga aldrig ;-)). Därefter ska jag skaffa mig ett hus i norrland, en redig karl och sen barn. Min biologiska klocka har så smått börjat röra på sig. 30-strecket närmar sig och kanske är det det som fått mig att börja längta efter en trygg och stabil tillvaro med familj.

SmyckesförsäkringTappade mina 3 guldhalsband och 4 berlocker för några veckor sen. Så jävla typiskt och dessutom var det andra gången jag var så klantig, man kan ju bli irriterad för mindre. När jag sen började tänka efter så kom jag ihåg att jag nog hade tecknat försäkring för nåt halsband. Varje gång man köper nåt i en guldaffär så brukar de ju försöka pracka på en försäkring. Oftast så tecknar jag det (vet inte om det är för att jag tror jag behöver det eller för att jag helt enkelt inte kan säga nej). Letade igenom alla mina kvitton och fann att jag hade försäkring för ett halsband och en berlock.

Förlustanmälan gjordes hos polisen och kontakt togs med den ena butiken; Guldfynd. Halsbandet var ganska så billigt när jag köpte det, 804,- och försäkringen kostar 60,-/år. Självklart är det alltid självrisk när man ska utnyttja försäkringar, i det här fallet 200,-. Men ok, om jag ändå kan få en ny kedja för 600 kronor så är det ju överkommligt.

Döm om min förvåning när jag:
1, får reda på att guldpriset ökat markant och samma kedja idag kostar över 1000,-

2, jag måste välja en identisk kedja för att få använda försäkringen

Så för att få ut en ny kedja måste jag dels betala självrisken, dels mellanskillnaden för vad kedjan kostade då och vad den kostar idag. Sammanlagt 479,-! Då kan man ju börja fundera på om försäkring verkligen är nödvändigt. 479 kronor plus X antal år som jag betalat försäkringen, det blir ju nästan 804 kronor! Trodde nog att i och med försäkringen så hade man även försäkrat sig mot prishöjdningar, det vill säga att jag alltid bara skulle behöva betala självrisk för att få ut en identisk vara.

Det här var nog sista gången jag tecknade försäkring. Känns inte som det lönar sig när varan är så billig.

Bröllopsrek

Har varit i Gnesta över dagen för att reka lite inför vänninans bröllop. Bruden och vi 3 tärnor har pratat med frisören, beställt blommor, tittat på kyrkan, träffat deras bröllopskoordinator och undersökt festlokalen och övernattningsmöjligheter. *Puh*, det är mycket som ska fixas inför själva drömdagen. Herrgården där festen ska hållas bjöd på Afternoon tea (eller bjöd och bjöd, vi glömde betala :-p)

Härlig utsikt från herrgården, i bakgrunden syns vattnet.


Scones med hemmagjord sylt, vegetarisk minipaj, minibrownie, mintgodis, ananaspaj, ekologiskt kaffe och nypressad apelsinjuice :-)

Klassmiddag i Vännäs

I onsdags samlades hela klassen på Maria Pub & Restaurang i Vännäs för att käka en bit mat och umgås. Alltid lika kul att umgås med folk på fritiden, man får en helt annan bild av dem. I skolan finns inte så mycket tid att prata och lära känna varandra. Kvällen började lagom lugnt, vi käkade fläskfilé och potatisgratäng *mums*.

Och som alltid när det är fest så blir stämningen lättare och mer högljudd desto mer alkohol som inmundigas.

Längst finger vinner ;-)


Efterfest med bra musik och en hel del dansande

Det är ju bara helt underbart att få svänga sina lurviga och ha kul. Släppa alla bekymmer och funderingar och bara njuta av livet

Kvällen blev väl ungefär som jag hade trott, förutom sista timmen som jag har cencurerat ;-). Dagen efter ringde klockan på 06:00 då det var dags att bege mig mot stationen och påbörja resan söderut. Har hela helgen hemma och det är bara så himla gött :-)!!

A25C=Dumper

Den här veckan kör jag den lite större dumpern. Den är som en modernare variant av A20 kan man säga. Uppvärmd korg, bättre värme i hytten, piggare motor mm. Dock tycker jag att sikten bakåt är sämre, man ser så dåligt i backspeglarna. Som när jag ska backa in under grävmaskins-skopan. Tricket är att backa så rakt som möjligt mot grävmaskin, men då blir resultatet att jag inte ser grävmaskin över huvudtaget. Då gäller det att verkligen ha bra kommunikation med föraren så han styr mig rätt och sen kan tuta eller blinka när jag ska stanna.


Bild taget i backspegeln på dumpern. Det ser ju verkligen ut som jag står mitt på grävmaskin, svårt svårt att backa till och få det lagom nära.Instrumentpanelen i dumpernTur att det är så brett säkerhetsbälte :-). Men vänta nu, betyder det att det händer mycket vältolyckor med dumpern???Klarblå himmel och strålande sol. Idylliskt om det inte vore för den förorenade röken som väller ut. Fast den är ju vit så så farlig ser den inte ut att vara ;-)

Motionsproblem

-25 grader ute i morse när jag vaknade. Ställde snabbt in löpturen och tog en promenad istället. Svårt att klä sig rätt för en löprunda när det är så kallt. Man kan inte ha för mycket kläder på sig, för då kommer man svettas ihjäl halvvägs. Men tar man på sig lagom så kommer man frysa första halva sträckan. Värst är ändå ansiktet som alltid fryser till is, hur man än försöker täcka med halsduk.

En vandrande snögubbe ;-)

Grabbiga ord

Man lär sig många uttryck och ordspråk av att hänga med grabbar hela dagarna. I lumpen lärde jag mig till exempel  vad MILF är (Mothers I Like to Fuck). Mammor som trots sin ålder är välbevarade och som man kan tänka sig en svängom i sängkammaren med.

Jag fick också lära mig vad en HORA är. Inte en sån med kort-kort, högklackat och kondomer på fickan, utan en sån man ligger på när man ska meka under bilen.

Eller som förra veckan, när en kille använde ordet Hundknullar väder när snön öste ner och begravde alla till en snögubbe. Jag har också fått veta att VIN är en musöppnare. Fast det vill jag nog påstå att jag visste sen innan, det vet ju alla att man blir pilsk av rödvin ;-).

Har även lärt mig att systembolaget uppe i norr säljer Multivitamindryck jämte spriten. Det är inte så noga med drinkblandningarna helt enkelt. Så slipper man ju springa förbi ICA också, väldans praktiskt!

Men priset togs nog av en kille som hade varit ute och svängt sina lurviga och fått napp av en 40+are. Han har blivit skapligt retad för det. Men det var som en annan kille försvarade honom med: "Det är samma värme, 37 grader var du än stoppar in den". Jo, visserligen. Och med lyset släckt så är det ju ingen skillnad, eller?? En annan kille kontrade med att "Dra nåt gammalt över dig, bokstavligt talat".

Ja, vad ska man säga??

Alla hjärtans dag

Jag har varit borta hela helgen och kom hem först söndag natt. Innanför dörren till mitt lilla studentrum låg ett paket med en liten Ior i (alla som känner mig vet att jag är disney fantast). Alla hjärtans dag har nästan omärkt gått mig förbi, men mamma har skickat en liten tanke.

Nallen höll en 500-hundring i famnen och en liten blå påse.


I påsen låg det här fina halsbandet

Bungy jump

Passade på att hoppa bungy jump när jag var ute på min Asien resa. 45 m ovanför vattenytan kastade jag mig ut och fick en liten nära-döden-upplevelse. Vilken känsla! Grymt, grymt :-). Det tog några månader men nu har jag äntligen lyckats göra om filmen till ett bloggvänligt format (learning by doing som det så fint heter;-)).


Samarbete Hjullastare/dumper

Började dagen med att göra en "vänd-övning" med dumpern. Man sätter ut koner i en cirkel med 14 meter i diameter. Sen gäller det att köra in och ut på samma ställe, med så få backningar som möjligt. Jag vände på 3 backningar och det var klart godkänt.

Därefter fick jag ta emot snö från en hjullastare för att sen åka och tippa den på en stor snöhög. De första lassen gick galant, tippade snön lagom nära den befintliga högen. Efter middagen gick det däremot mindre bra. Hur jag än försökte, juckade fram och tillbaka, upp-och-ner så ville inte snön lossna. Jag hade hela lasset kvar på flaket!!! Fick ta hjälp av 3 (!) grävmaskiner som skulle "luckra" upp snön, men inte ens det hjälpte. Det slutade med att jag och två till fick skotta flaket för hand med spadar. Hann precis få det klart och byta om med 30 sekunders marginal innan vi slutade för dagen *puh*.Här kör hjullastaren snö som tippas på mitt flak.

Jag är så less...

Dagen som började så bra, slutade i katastrof.

Gick upp vid nio-tiden, kände mig otroligt pigg och utvilad och redo för dagen. Strålande sol ute och bara -10 grader, härligt vinterväder! Drog på mig löparkläderna, pulsklockan, bra musik och så bar det iväg. Tog det hyffsat lugnt eftersom det var över 4 månader sen jag sprang sist. Kände mig lätt på fötterna och andningen gick super, trots den lite bistra luften. Var trött de sista 10 minutrarna, men där får jag skylla mig själv. Jag har liksom bara ett tempo, kan inte sakta ner bara för att det börjar bli tungt. Varje fall så orkade jag hela vägen hem och tiden blev 45 minuter. Inte illa för att vara första gången på evigheter.

Tog en härlig promenad till skolan, lyssnade på bra musik. Lektionerna löpte på, utan problem. Vid 15-tiden drog vi på oss varselkläderna och gick ut till maskinerna. Här någonstans var det mitt humör började dala. Vet inte varför, kan inte sätta fingret på någon specifik grej. Det var inget speciellt som hände, jag bara kände mig så himla less på mig själv. Har man väl börjat tänka i de banorna, så är det svårt att vända trenden. Kände mig mer och mer sur och förbannad. Det ska tilläggas att det gick bra med dumpern, jag fick hela 3 st G på övningarna jag gjorde.

Efter plugget tog jag en promenad till affären och det underbart härliga vädret som var i morse, var nu bistert, kallt, kyligt, snöigt och blåsigt. Mina ben kändes som spagetti och ville inte samarbeta med resten av kroppen (löpningens fel). Jag blev irriterad på mig själv för att jag frös och inte hade med mig mössan. Jag svor högt för att vantarna inte klarade kylan och kinderna blev ispinnar.

När jag väl kom hem var jag helt slut. Var dock tvungen att ställa mig och laga mat till imorgon. Allt gick fel i köket. Tappade kastruller, hälde pasta vid sidan av tallriken, kastade bestick på golvet, tappade morötter i soppåsen när jag skalade...

Nu vill jag bara att klockan ska gå så jag får gå och lägga mig och sova bort mitt dåliga humör.

A20=Dumper

Den här och nästa vecka ska jag lära mig köra dumper. Börjar med den lite mindre, A20 och kör sen en större A25.

Dumpern är lite som en lastbil med flak. Den största skillnaden (min personliga åsikt) är att den har midjestyrning och därför svänger lite annorlunda.


Idag har jag kört slalombana och övat backning mot två pallar. När jag är lite mer varm i kläderna ska jag få ta emot lite last (snö/sand) från en hjullastare. Då blir det ännu svårare övningar när jag ska skapa en bra "tipp" av materialet. Det är nämligen inte bara att dumpa det nånstans på måfå. Snyggt och planerat ska det vara!


Dumpern var minst sagt svårstartad i eftermiddags och därför skulle den få stå i garaget över natten. Det var en aningen trångt vill jag lova.
4 cm till så hade datasalen varit ett minne blott :-p


Porten gick precis att stänga, om jag inte minns fel så är dumpern över 10m (!) lång.

Vännäs by night

Man får göra det bästa av situationen när man är fast uppe i Norrland i en liten håla. Det bor ju ändå 4000 personer här så lite livat borde det väl vara på helgerna? Vi 3 (stackare) som var kvar från klassen, träffades först och tog en liten fördrink. Eller drink och drink, i norrland är man inte så kräsen. Här är det Koskenkorva med en skävtt svartvinbärsdryck som gäller ;-).


Jag höll mig till vin. Har en tendens att få så mycket minnesluckor med sprit.


Det finns en pub i Vännäs och den var vi ju tvungna att prova. Vi kom väl dit runt 22-tiden och blev otroligt förvånade över att det inte var fler folk där. Vi kunde räkna till 10 pers och det var inklusive oss, bartendern, trubaduren, garderobskillen och ordningsvakten (!).

Runt halv tolv-tolv började folket trilla in. Det var en himla trevlig kväll men jag kan inte annat än fundera; var håller alla hus? Var är alla ungdomar? Kanske är det så att alla far in till Umeå, det är ju trots allt bara 3 mil dit. Även nästa helg är jag fast i norrland och då är en sak säker; jag ska in till Ume och parta! :-)


-18 grader och snö, snö, snö.

Jag längtar...

...till våren och sommaren då jag får ta fram min fallskärm och hoppa, hoppa, hoppa!


Ser så grymt kul ut!


Snålskjuts! :-)

Helglektyr

Skulle gärna åka hem varje helg, om det inte vore för att det är så inihelsikes dyrt! Hur har de tänkt egentligen, en tågresa för 854 pix. Med studentrabatt!!! Till och med att flyga är billigare, som bara kostar 319,-. Det alternativet känns dock lite krångligare och bökigare då jag först måste ta mig in till stan, vidare till flygplatsen, från Arlanda till centralen och därifrån vidare hem *puh*. Även om jag tjänar på det både ekonomiskt och tidsmässigt så känns det betydligt bekvämare att bara sätta sig på tåget och åka från A till B och vakna pigg och utvilad.

Så istället för att åka hem och förlusta mig i diverse aktiviteter, är jag kvar i byn. Finns inte så mycket här att göra än att antingen sitta vid datorn eller att plugga. Tog hem instruktionsboken för den maskinen jag ska köra nästa vecka; Dumper.På onsdag har hjullastar-förarna teoriprov i ämnet "Hjullastare gods". Tänkte ge mig på ett tappert försök att skriva det och hoppas på det bästa :-). Inbillar mig att jag kommer hinna ta utbildningsbevis även på hjullastaren. Vet att det är ett orealistiskt mål, men hoppas kan man ju ;-)

Ångest/ånger

Hade en diskussion igår med en kille om ångest och ånger. Vad är skillnaden? Varför har man ångest eller ånger? Varför går man och har ångest flera dagar efter? Han sa nåt smart som förklarade känslorna i ord.

Ångest= Saker som man gjort och känner ångest för. Kan även vara så att man har ångest över vad man eventuellt kan ha sagt eller gjort. Kan vara en jävligt jobbig känsla men går oftast över på ett par dagar.

Ånger= Saker som man inte gjort och ångrar ihjäl sig för. Ånger kan man gå och känna ett helt år utan att det går över.

Oavsett om det är ångest eller ånger så är det en jävligt jobbig känsla man gärna är utan.

Kanal/rörgrav/dike

Även idag har jag stiftat närmare bekantskap med snölimpan. Fast nu har jag gjort ett litet dike. Inte så djup men det var mer för att jag skulle få in snitsen med det som var svårt; att få botten jämn (och lagom djup) samt att få kanterna med 45 graders vinkel. Det var superskoj att gräva :-). Blir så mycket roligare när man har något konkret att göra, något man kan ha användning för sen i arbetslivet.


Mitt lilla dike sett från förarplatsFrån andra sidanÅ så här ser min lilla bandgrävare EC30 ut. Fick börja med att tanka. Det är så himla nice att det blir ljusare och ljusare för var dag som går. Nu är det nästan ljust ända till 16:30 (vi går ut och kör först kl.15).

Dagens fräckis

En av lärarna på skolan:

-Vet ni vem Mark Levengod är?
-Aaa...
-Vet ni vem han är tillsammans med?
-Aaa...
Jo, det var så här att Mark och Jonas satt i badkaret och badade och plaskade. Så säger Jonas:
-Men Mark! Det flyter ju omkring en massa spermier på ytan. Sitter du och onanerar din jävel?
-Nej, men jag fes!

Snölimpa

Det verkar som att mitt öde här i livet, är att bygga snölimpor. Alternativt att jag är så dålig på det så jag behöver träna ännu mer. Kom till plugget och fick veta att jag visserligen ska köra en ny grävmaskin, en liten EC30, men att jag ska jämna till ännu en snölimpa. Den där jävla snölimpan förföljer mig!!


Min lilla bandgrävare, här på snölimpan. Jag fick en nära-döden-upplevelse då jag trodde jag var på väg att tippa utanför kanten, läskigt!


Här har jag försökt jämna till överdelen så gott jag kan. Faktiskt ganska så nöjd med resultatet, fast kanterna får jag väl ta tag i imorgon.


Idag har vi haft -16 och strålande sol, härligt att få lite energi. Dock har jag blivit sjuk och känner mig allmänt trött och risig (typiskt alltså, när jag väl blev nykter blev jag sjuk istället :-p)

Märkligt...

Igår klev jag åter på tåget mot Vännäs som gick 19:37. Inne i kupén där jag ska sova, sitter redan 4 tjejer. Jag sätter mig ner (sängarna är ännu inte sängar utan sittplatser) och sätter igång datorn och pluggar i musik i öronen. Alla vet ju att man aldrig pratar med folk man inte känner, tänk bara på hur det brukar vara när 10 pers står i en hiss och trängs. Men så frågar en tjej lite försiktigt om hon får bjuda på tuggummi och sen är tjattret igång.

Jag sitter som i min lilla egna värld, har absolut ingen lust att vara social och trevlig. Helt plötsligt sitter de andra och konverserar, löser korsord tillsammans och umgås som om de alltid kännt varandra. Lite märkligt tycker jag det är. Så blir det dags att sova och vi hjälps åt (!) att bädda samtliga sängar. Säger godnatt och sov så gott till varandra.

När jag sen ska gå av strax efter sex på morgonen får jag en kram av en tjej. Vad ska man göra liksom? Det är bara å se glad ut och krama tillbaka och önska trevlig resa. Mycket märklig tågresa...

Julafton i februari

Idag har jag haft julafton hemma i radhuset. Alla saker jag skickade från Thailand har redan kommit :-)! 10 november skickade jag iväg dem och fick veta att det kunde ta upp till 3 månader innan de skulle komma fram (valde det billigaste alternativet; slowboat). Fick dem redan efter 6 veckor så det var ju en positiv överraskning :-)


Ytterligare en sak som var positiv var att jag inte behövde tulla för sakerna. Var lite osäker där, för när jag beställde min pusselring från USA så var jag tvungen att betala nästan 800,- för att få hämta ut den. Fast det hade ju varit tokigt att behöva betala skatt på saker som jag köpt i Sverige.Halsband, cd-skivor, väskor (äkta faktiskt), kaffe, myggnät, klänningar, träningskläder och jogginskor (Har ingen aning varför jag tog med dem? Trodde jag verkligen att jag skulle springa i Thailand???). Så nu har jag ingen ursäkt att inte komma igång med träningen igen ;-)

RSS 2.0