Ångest/ånger

Hade en diskussion igår med en kille om ångest och ånger. Vad är skillnaden? Varför har man ångest eller ånger? Varför går man och har ångest flera dagar efter? Han sa nåt smart som förklarade känslorna i ord.

Ångest= Saker som man gjort och känner ångest för. Kan även vara så att man har ångest över vad man eventuellt kan ha sagt eller gjort. Kan vara en jävligt jobbig känsla men går oftast över på ett par dagar.

Ånger= Saker som man inte gjort och ångrar ihjäl sig för. Ånger kan man gå och känna ett helt år utan att det går över.

Oavsett om det är ångest eller ånger så är det en jävligt jobbig känsla man gärna är utan.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hmm... jag skulle nog ha sagt tvärtom jag...

Eller förresten.. Ånger kan man ju ha för både sånt man gjort (fel) och sånt man inte gjort.

Ångest för mig är en förlamande rädsla, värk i bröstet, andningssvårigheter.. Men det är väl "värsta formen" av'et, eftersom jag varit (och är) sjukskriven för det).Hoppas du inte har nåt av det, utan mår tipptopp i ditt vita vinterland!

Kram, Sofia

2009-02-05 @ 19:22:03
URL: http://stickospring.blogspot.com
Postat av: u

håller inte alls med..Ångest är ett sinnestillstånd som karaktäriseras av rädsla eller oro, som ger kroppsliga uttryck. Detta kan vara en upplevd känsla av spänning eller tryck mot bröstkorgen, onormala hjärtslag, smärta i bröstet eller andfåddhet.Ånger är i allmänhet en känsla av smärta eller missbelåtenhet med sig själv därför, att man vet, känner eller tycker sig ha gjort något orätt eller oriktigt, som man helst skulle vilja ha ogjort.2009-02-07 @ 07:06:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0