Rörgrav

Vi hade tur idag, gymnasieskolan har haft studiedag vilket innebär att vi kunde nyttja maskinerna på dagtid istället :-). Kl.8:30 började vi (usch vad hemskt det var att gå upp redan kl.7!) och körde till 15:00. Min uppgift var att gräva en rörgrav enligt flukt (pinnar med plastbitar på som hjälper en att gräva rakt och med jämnt djup). Jag lyckades faktiskt himla bra, om jag får säga det själv. Läraren verkade också nöjd, sa att "Det här är bra, det är helt klart godkänt".


I början på min grav. Den högra pinnen är en bärbar fluktpinne som man ska ställa i graven för att kontrollera mot den pinnen som står längst till vänster. På så sätt ser man om man grävt tillräckligt djupt.


Min grävmaskin denna vecka. En väldigt instabil och vinglig JCB 145. Den har visserligen både stödben och schaktblad men det är fler än en gång jag trott jag ska välta. Obehagligt!


Alla massor jag grävde upp la jag på sidan av graven. Efter man har lagt ner sitt tänkta rör ska man gräva igen och då ska man inte behöva flytta sig nå längre sträcka för att nå massorna.


En bit på väg. Den blir ganska så djup. Det viktigaste är att botten blir plan och fin (eftersom ett ömtåligt rör ska ligga där) samt att kanterna inte är för branta så jorden ramlar ner igen.


En i klassen gjorde det här exemplariskt snygga och perfekta dike. Jag är så jädrans imponerad! Symmetrisk lutning på kanterna och dessutom knivskarpa. Den dagen jag kan göra en sån här kan jag sluta utbildningen direkt!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Jädra vilken skön dag! Alla verkade nöjda, glada och peppade på mer efter dagens slut. Så härligt!

2009-02-25 @ 21:22:19
URL: http://believeivefound.wordpress.com
Postat av: Sofia

Vilken "show-off" ni har i klassen! :P

Du blir säkert miiinst så där bra vilken dag som helst nu!

Kramis!

2009-02-25 @ 21:56:52
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0