SmyckesförsäkringTappade mina 3 guldhalsband och 4 berlocker för några veckor sen. Så jävla typiskt och dessutom var det andra gången jag var så klantig, man kan ju bli irriterad för mindre. När jag sen började tänka efter så kom jag ihåg att jag nog hade tecknat försäkring för nåt halsband. Varje gång man köper nåt i en guldaffär så brukar de ju försöka pracka på en försäkring. Oftast så tecknar jag det (vet inte om det är för att jag tror jag behöver det eller för att jag helt enkelt inte kan säga nej). Letade igenom alla mina kvitton och fann att jag hade försäkring för ett halsband och en berlock.

Förlustanmälan gjordes hos polisen och kontakt togs med den ena butiken; Guldfynd. Halsbandet var ganska så billigt när jag köpte det, 804,- och försäkringen kostar 60,-/år. Självklart är det alltid självrisk när man ska utnyttja försäkringar, i det här fallet 200,-. Men ok, om jag ändå kan få en ny kedja för 600 kronor så är det ju överkommligt.

Döm om min förvåning när jag:
1, får reda på att guldpriset ökat markant och samma kedja idag kostar över 1000,-

2, jag måste välja en identisk kedja för att få använda försäkringen

Så för att få ut en ny kedja måste jag dels betala självrisken, dels mellanskillnaden för vad kedjan kostade då och vad den kostar idag. Sammanlagt 479,-! Då kan man ju börja fundera på om försäkring verkligen är nödvändigt. 479 kronor plus X antal år som jag betalat försäkringen, det blir ju nästan 804 kronor! Trodde nog att i och med försäkringen så hade man även försäkrat sig mot prishöjdningar, det vill säga att jag alltid bara skulle behöva betala självrisk för att få ut en identisk vara.

Det här var nog sista gången jag tecknade försäkring. Känns inte som det lönar sig när varan är så billig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0