Återträff med Tchad gänget

Ons-fre har vi haft återträff med både TD01 och TD01/F. Guud så kul det var att träffa alla igen :-). Intressant att se alla i civila kläder och hår på huvudet ;-). Vi har haft gruppsamtal med samtalsledare (för att se om någon behöver stöd eller hjälp efter missionen) och så blev det lite samkväm med god mat och dryck. Fältartisterna kom och spelade, otroligt duktiga och bra uppträdande! De var nere på nationaldagen och spelade, men tyvärr missade jag dem då. Jag var fast i N'djamena (flygen var inställda) och de spelade i Abecce.


Jag och min första vagnschef.Två patriaförareGod mat :-)Vid lunchtid börjades det igen. Återträffen var slut men det var ju fredag ;-)

Licenser

Idag fick jag en hel drös med post. Ordnade med eftersändning för flera veckor sen men idag först kom det igång som det skulle. Tur var väl det för en var en räkning som ska betalas senast imorgon.

Fallskärmslicensen damp ner, så nu är jag behörig att hoppa igen. Såg att det är hoppning på söndag, vore ju grymt skoj att få till nå hopp. Behöver ett "safe" hopp så jag känner mig trygg, det senaste var ju min katastrofalt pinsamma kraschlandning mitt i vägen i Västerås industriområde.


Fick min nya dykliccens också. Så nu är jag behörig att dyka var som helst i hela världen ner till 30 meter :-)
Idag blev jag klar med min snölimpa. Den är väl inte jättefin men klart godkänd. Fick till en något sånär lagom lutning på rampen och relativt plan yta på själva limpan. Hade tänkt ta kort men såklart glömde jag kameran i skåpet. Får hoppas att limpan står orörd till på måndag så ska jag dokumentera då.

Nu bär det iväg mot Stockholm för återträff i 3 dagar. Hela gänget från Tchad ska samlas för lite gruppsamtal, psykologsamtal, middag och såklart FEST!!! Jäklar vilket röj det kommer bli :-)

Vännäs i 42 timmar

Så var man tillbaka i Vännäs på snabbvisit. Kom imorse 06.15 och åker igen imorgon 23:56. Egentligen hade jag tagit ledigt hela denna vecka men eftersom det är så förbannat svårt med grävandet, bestämde jag mig för att komma upp och göra två dagar innan jag måste ner till återträffen.

Gräver på min "snölimpa" som aldrig tycks bli klar. När jag sitter där och försöker få till något som liknar en ramp, funderar jag på om grävmaskinist kanske inte är min grej. Tycker inte jag får till något. Å andra sidan går det hela tiden framåt, jag har ju faktiskt lyckats få till säkert 15 meter limpa. Kanske har jag bara för stora krav på mig själv, jag vill liksom vara bäst från första början. Inte bäst i klassen, utan mer bäst som i "så bra jag kan få till det".

Fast det är väl bara bra att vara kräsen och ställa höga krav. Jag är ju här för att lära mig och förhoppningsvis få ett jobb när jag är klar. Pratade med läraren idag om mina funderingar och enligt honom ligger jag i fas. Så det är väl bara att fortsätta traggla tills jag får till det.

Tack Ankan

Tur man har smarta vänner som tänker åt en när man själv har kört fast. Den här helgen kändes inte direkt så rolig när jag kom hem igår förmiddag. Stress, panik, mycket att hinna med och folk att träffa. Visst, alla saker är roliga var för sig men när det går i ett blir det för mycket. Då känns det inte kul längre, bara betungande.

Men så läste jag en kommentar från en av mina bästa vänninor, och helt plötsligt visste jag hur jag skulle lösa helgen. Sitter på tåget till Stockholm nu och åker sen hem till mamma direkt och lånar bilen. I och med att jag åker bil till födelsedagsfirandet slipper jag 1, bekymra mig för hur faan jag kommer hem inatt, 2, vakna pigg och utvilad imorgon bitti (och på så sätt både hinna umgås med mamma och sen träna). När det sen närmar sig att åka mot Vännäs igen, åker jag från Stockholm. Det är samma pris och tar till och med kortare tid.

Helt plösligt känns inte helgen så jobbig längre :-) 

SJ's restidsgaranti

När jag åkte upp till Vännäs sist var tåget nästan 2 timmar försenat. SJ skryter ju ofta och vitt och brett om hur bra de är på att hålla tiderna och att de ger ersättning om tåget trots allt varit försenat. "Vad bra", tänkte jag och fyllde i alla uppgifter på nätet om ersättning. Döm om min förvåning när jag får svar från kundservice där de förklarar att ingen ersättning kommer utgå eftersom tåget inte var tillräckligt försenat!

De har en policy som ger ersättning efter hur länge tåget var försenat i förhållande till resans längd. I mitt fall (där resan tar mer än 10 timmar) måste tåget vara mer än 3 timmar försenat för att ersättning ska utgå. Skojar dem eller?? Så de menar på fullaste allvar att nästan 3 timmars försening är helt normalt? Typ som att "eftersom resan tar så lång tid så får man räkna med upp till 3 timmars försening"? Hur i hela friden ska man då kunna planera sin dag? Man kan liksom aldrig veta när tåget går. Om man har tur kanske det bara är 2 timmars försening.

Skärpning SJ. Restidsgaranti ska gälla när tåget är försenat, oavsett resans längd!

Stressigt schema...

Torsdag: 21:37 tåg avgår Vännäs mot Örebro

Fredag: 08:16 kommer till Örebro
               16:00 cirkelgym

Lördag: 11:00 spincykling
                13:00 frisören
                15:00 åker till Stockholm på födelsedagsfirande

Söndag: 13:00 åker till Örebro
                 15:00 spincykling
                 20:37 tåg mot Vännäs

Måndag: 06:15 kommer till Vännäs
                 12-19:30 går i skolan

Tisdag: 12-19:30 går i skolan
               23:56 tåg mot Stockholm

Onsdag: 10:00 ankommer Stockholm
                 13:00 Återträff Tchad

Torsdag: Återträff Tchad

Fredag: Återträff Tchad
               13:00 tåg mot Örebro

Söndag:19:37 tåg mot VännäsMan kan få hjärtinfarkt för mindre!

Manhaftiga kvinnor

Pratade med mamma häromdagen om hur utbildningen och klassen verkar. Berättade att vi är 2 tjejer och 14 killar. Direkt fick jag en kommentar som: "Hur är den andra tjejen då, är hon så där manhaftig?". Vaddå fördomar? Bara för att man är tjej och vill köra grävmaskin eller hjullastare behöver det väl inte betyda att man är kraftig, snusar, har skit under naglarna, rapar och har olja på byxorna?

Jag tycker varje fall inte jag är sån. Sminkar mig, väljer de kläder jag i vanliga fall bär, har höga stövlar, fixar håret, parfym, handväska, sjal, kappa mm. Det finns säkert de som höjer på ögonbrynen och undrar om jag inte har kommit fel. Samtidigt ser jag inget fel i att bejaka sin kvinnlighet. Det känns nästan extra viktigt i ett sånt här mansdominerat yrke.

Berättade det här för en av mina bästa vänner. Hon tyckte inte alls det var så konstigt att folk undrar om det är "manliga" kvinnor i klassen. Även hon drog slutsatsen att det säkert var så. Men inte behöver man vara manhaftig bara för att man valt ett manligt eller mansdominerat yrke?

Välkommen till Sverige

Fick ett sms nu på morgonen som jag bara måste dela med mig av

"Sveriges nya skylt vid riksgränsen:
Välkommen till Sverige -
dårhuset där man tillåter djursex,
luciatåg med barn för intagna pedofiler,
anser att mördare inte är psykiskt sjuka,
ökar invandringen trots en ökad arbetslöshet,
men faan ta dig om du laddar ner en film
eller kör 3km/h för fort!!!
Enyou your stay"


Kladdkaka :-)

Ibland är fantasin som bortblåst och engagemanget i botten. Lite så känner jag i denna stund för bloggen. Det är inte ofta jag känner så, men idag har jag ingen lust att lägga tid på den. Blir lite blandade bilder istället.


Visst ser det smarrigt ut! Synd att jag inte har riktig ugn här bara.Vid 27-års ålder ska man kanske vara vuxen. Men som tur är har jag barnasinnet i behåll ;-)


Var och provade min tärnklänning till ett bröllop jag ska på i sommar (en av mina bästa vänninor gifter sig). Hon fick sig ett litet skratt när hon såg vad som döljde sig under mina kläder :-). Notera tåstrumporna och motivet. Det är tur jag är så pass gammal att jag skiter i vad folk tycker och tänker om mig.

Hört i lektionssalen

Vi ska alltid ha handskar på oss när vi kollar oljor och vätskor i maskinerna. När vi sen sätter oss i hytten är det strängt förbjudet att ha handskar. Det är svårt att undvika att olja- och fetta ner handskarna när man gör daglig tillsyn. Den där oljan vill vi ju inte ha på handtag och ledstänger i hytten, då kan det bli väldigt farligt. Eller som en lärare uttryckte det:

"Ni har väl hört hur det gick till när Tarzan dog?"

"-Vem faan oljade in lianerna?"

Min första grävdag!!!

Jag går konstant runt med ett leende på läpparna och bara njuter! Har haft min första "grävlektion" idag. Så grymt kul! Jag är eld och lågor, det här är verkligen så himla skoj!!!


Förväntansfullt gäng på väg mot maskinernaMin maskin som jag ska köra i två veckor, en bandgrävare EC140BGrävmaskinen styrs med två pedaler som väljer vilket band som ska gå framåt eller bakåt (ingen ratt alltså). På var sida om mig finns två joystick som jag styr själva skopan och armen med. Den här bandgrävaren är så finurlig att man kan snurra hela hytten 360 grader utan att flytta på själva banden.Sorry att det blev så mycket i vägen, men det var svårt att hålla fast kameran mellan benen samtidigt som jag skulle koncentrera mig på att gräva ;-)


Ser med spänning fram emot morgondagen och vad vi ska göra då :-)!

Meridien/Novotel

Fick  lite flashbacks från Tchad när jag var i Kuala Lumpur.

Novotel:Meridien:


För er som inte var i Tchad kan jag berätta att de här två hotellen hade pool och restaurang och hade man tur kunde man få åka dit och lyxa till det. Jag hade tur ;-)

Minikylskåp

Var så himla förbannad och arg igår kväll. Satt och kollade runt på nätet för att se om det finns en minikyl att köpa här i krokarna. Det skulle ju lösa mitt mat problem utan att jag behöver strypa alla som bor här.

Det är lite märkligt, för man ser typ ingen som bor  här. Först trodde jag att det bara var jag och en till kille som hyrde rum, men så pratade jag med en tjej och hon sa att det nästan är fullt. Vilket betyder åtminstone 25 pers! Var håller alla de hus? Tur att det är lugnt och skönt varje fall, inge spring i trappan eller trängsel i köket. Hade hoppats ta tjuven på bar gärning när han/hon norpade mat, men det har varit knäpptyst idag.

Varje fall så flyttade en kille ut idag och han sålde sin minikyl till mig :-). Weeeiiii!!! Så nu behöver jag inte oroa mig att frukosten är borta när jag vaknar imorgon.


Nu är jag upprörd!!!

Jag blir så förbannad!!! Vem faan är det som är så jävla snål och snor andras mat?? Nu när jag skulle koka lite gröt och ha på björnbär, ser jag att hälften av det jag hade i frysen är borta! Handlade två färdiga matlådor igår och en förpackning med frysta björnbär och nu har jag bara en matlåda kvar och mindre än halva asken med björnbär. Så här kan jag inte ha det! Det har ju faan inte ens gått en vecka. Det är väl inte meningen att man ska behöva köpa en egen kyl och ha på rummet?? Ska det fortsätta så här så kommer jag bli ruinerad. Det är ju till slut ingen mening att handla, då man ändå blir av med det. Men vad ska jag leva på då? Bara torrvaror? Måttligt kul...

Norrland...

Man vet att man är i Norrland när...


... det är snö och -28 grader......det är "nära till allt"......man tar sin spark till affär'n...
...och man hör skoterljud istället för billjud.

(Lånad bild)

Plugg helg

Så var det fredag och jag är kvar här i Vännäs. Det går inte att träna (finns inga ställen som har pass och gym går fetbort. -28 grader så det är lite för kallt för löpträning), inge bra på tv (Let's Dance funkar men det är ju inte än på ett tag), inge sugen på att läsa en bok, bio går bara onsdagar och söndagar och de flesta i klassen har åkt hem. Så vad göra??

Ja, det är nog lika bra att slå upp instruktionsboken för den maskinen jag ska köra till veckan, EC140B.

Dock är det inte sand och jord vi ska gräva utan det blir i huvudsak snö ;-)
(Bilden är lånad från Volvo)


Mycket spakar och reglage att lära sig

Snabba jobb/långsamma jobb

Lärarna på skolan är riktigt sköna. Kommer med såna klockrena skämt och påståenden, hela tiden. Idag till exempel, när vi pratade om att det är bättre att göra ett grävjobb sakta och bra, än snabbt och halvdant; "Frugan min säger alltid att det går för fort. Och då är det ju bättre att göra det långsamt men välgjort". Eller när vi diskuterade hur viktigt det är med bra arbetsbelysning både på grävmaskinen och i maskinparken; "Enda gången man får fumla i mörkret är under täcket". Vi har en väldigt lättsam och rolig jargong i klassen :-)

-18 grader idag, burr!

Arbetskläder

Så har man shoppat knall-orangea-självlysande kläder att arbeta i. Skolan har ett samarbete med Procurator inne i Umeå, så på kläderna fick vi 50% rabatt. Perfekt! Jag som fryser så extremt mycket, även på sommaren ibland, valde det absolut varmaste de hade. Jackan består av två delar som man kan använda var för sig om man vill. Suveränt när våren kommer och det blir lite varmare utomhus. Stövlarna är med höga skaft och alldeles lurviga inuti :-). Nu ska jag väl varje fall inte frysa!


Livserfarenhet

Livserfarenhet...

Har man automatiskt det när man är äldre eller kan man också ha det vid 20-års åldern?

Fick mig en liten tankeställare idag när vi gick laget runt i klassen och alla fick presentera sig. De flesta är mellan 20-23 och har inte hunnit med så mycket sen studenten. Det flesta har gjort lumpen och sen jobbat i 4-5 månader innan de hoppade på den här utbildningen. Jag är näst äldst i klassen med mina 27 år. Har i och för sig aldrig sett mig själv som gammal, "man är inte äldre än man känner sig". Men också för att 27 inte är någon direkt ålder, jag har ju fortfarande mer än hälften kvar.

Hur summerar man allt man gjort efter studenten på 2 minuter? Imorgon är det min tur att presentera mig och jag funderar på vad som är viktigast att ta med, vad vill jag att de ska veta om mig? Hur mycket vill jag berätta och hur mycket vill jag hemlighålla ett tag till?

Flygcert
Lumpen
Kosovo

Ica Maxi
Personlig assistent
Tchad
Asienresa
Fallskärmshoppning
Dykning
Spinledare
Handarbeten
Renovering

Det blir en hel del som hunnits med, inte på 27 år utan bara de senaste 7 åren. Kanske kan jag nu säga att jag har livserfarenhet. Jag har levt och gjort mycket, vågat prova på det jag är nyfiken på.

Första skoldagen

För 15 år sedan startade Anläggningsmaskinförarutbildningen här i Vännäs. På alla dessa år är det bara 1 (en) person som hoppat av och inte fullföljt. Ganska så bra statistik! Säger väldigt mycket om utbildningen och lärarna, tycker jag. Känns tryggt att ha börjat här. Jag är dessutom 1 av 400 sökanden som de antagit. Är otroligt glad över att jag kommit in. Efter första dagen, som mest varit mjukstart med light introduktion, är jag mer än säker på att det här är rätt.

Veckan kommer som sagt gå i mjukstartens tecken. Imorgon ska vi se oss runt i skolan, på onsdag åker vi till Umeå för att handla arbetskläder och skor, på torsdag ska vi träffa studievägledaren och få information om CSN och sen är det helg.
Låter som en jobbig vecka, eller hur ;-)??

Studentliv - here I come!

Självklart var tåget försenat, nästan 2 timmar *suck*. Halv åtta rullade vi ändå in på Vännäs station. Första synen som mötte mig var snö, snö och åter snö. Inte så kallt dock, det tackar jag för.

Hittade till mitt lilla rum som inte är mer än 10 kvadrat. 80-säng, skrivbord, garderob och toa med dusch. Perfekt! Gemensamt kök, som (som det alltid gör när man delar med andra) såg ut som skit rent ut sagt! Inte en enda tallrik som var ren, skräp överallt, gamla matrester, använda tepåsar. "Inte nu igen", var min första tanke. Det var precis så här jag hade det när jag bodde uppe i Arvidsjaur i ett radhus med 4 killar. Om inte jag städar så gör ingen annan det, och jag kan inte bo i en svinstia! Köket är en helig plats, där måste man hålla rent och snyggt. Äckligt!

Tog en promenad ner till byn för att handla lite mat. Här finns både Ica och Coop, lyx! Sitter just nu och väntar på själva uppropet som är kl.13. Spännande att se vad det är för folk.

Hur är det möjligt??

Jag får det inte att gå ihop. Hur kan det vara billigare att flyga inrikes än att ta tåget? Tåg Örebro-Vännäs kostar mellan 700-800,-. Flyg Arlanda-Umeå kostar 249,-. Visserligen måste jag då ta mig först till Stockholm, sen till Arlanda och därefter från Umeå till Vännäs. Ändå så blir den lösningen billigare. Lite krångligare förstås, det är ju skönare att åka från A till B direkt utan en massa byten.

Det som är om möjligt ännu märkligare är detta: Hur kan ett norskt bolag flyga inrikes i Sverige billigare än ett svenskt?
Är det inte konstigt så säg...

Handikappad

Jag känner mig helt handikappad, mitt kontokort har slutat fungera! Eller, det går att betala med men inte ta ut pengar i bankomat. Fattar ingenting. Om kortet är avmagnitiserat borde det väl inte gå att dra i en butik heller? Då brukar de ju behöva knappa siffrorna manuellt. Jag har verkligen provat i nästan alla bankomater men får samma meddelande;

"Beklagar. Kortet fungerar ej".

Så jäkla märkligt. Brukar i och för sig aldrig ha kontanter på mig, det är ju smidigare att dra direkt i affären. Ibland behöver man dock några kronor, till bussen till exempel. Är också lite orolig att kortet ska sluta fungera helt. Hur ska jag då klara mig? Ringde och beställde ett nytt kort. Killen jag pratade med tyckte att det lät mycket märkligt. Han såg inte att det var något fel alls men skulle ändå skicka ett nytt *puh*.

If you cant afford me

If you want me,
it takes more than a wink
and more than a drink
more than you think
 
If you want me,
I'm not a piece of ass
a one night stand
a storage shed
if you want me there's no
discount price tonight

cause nothings free, exept of loving me

Livets stora gåta

Hade en ganska lång diskussion med en killkompis angående känslor och kärlek. Vad är det som gör att man faller för en person, men inte en annan? Vad är det man faller för? Hur får man förhållandet att hålla? Och kan man vara nöjd med samma person resten av livet?

Svåra och komplexa frågor som kanske inte får något svar förrän de upplevs. Man får väl hoppas att man lär av sina misstag och mer och mer vet vad man söker hos det andra könet (eller samma om det nu skulle vara så).

En sak som jag kommit underfund med efter att ha dejtat lite olika killar, är att jag behöver motstånd. Jag har en ganska stark personlighet med bestämda åsikter och skulle aldrig klara av en kille som är följsam och bara svansar efter. Därmed inte sagt att han ska vara svårfångad eller svårflirtad, det är inte så jag menar. Började förstå att jag var sån efter att träffat killar som var intressarade av mig och visade det genom att vara väldigt efterhängsna. Det fick nästan motsatt effekt, jag drog mig undan istället.

Det jag faller för hos killar är inte ett attraktivt yttre. Jag faller för starka personligheter och utmanande diskussioner, intelligens och humor. Förhållandet måste ge mig något hela tiden, vill aldrig ha ett "svensson-förhållande". Det tror jag man tröttnar på i längden. Eller varje fall jag. En del önskar sig nog inte annat än just hus, barn, vovve och bil. Fasta rutiner där varje dag ser likadan ut och man vet exakt var man har den andra.

Jag vill inte ha det så, jag vill ha ut mer av livet.
Återstår bara att se om jag träffar mister right någon gång :-)

Tchad middag

Jag drog ihop en spontan middag med folk från Tchad. Bjöd på taco (äter det alldeles för sällan, blir inte samma sak att äta när man är själv).Efter lite käk blev det sällskapsspel. Tror det hette "Pratmakarna" eller nåt liknande.

Det har varit otroligt bra folk i Tchad. Alla har varit positiva, glada och trevliga. Tur är väl det eftersom man umgås dygnet runt, hade ju varit jobbigt annars.
Kan bara jämföra med Kosovo, som är som dag och natt jämfört med Tchad. Den missionen var inte bra för mig. När jag kom hem var jag så lycklig att det äntligen var över och jag skulle aldrig ens fundera på att ha kontakt med någon. Ville inte ens se deras namn på papper. Jag är jätte glad att jag har hittat några guldsjälar som jag vill umgås med privat efter missionen :-)

Mardröms-båtresa i Thailand

Skrev tidigare om den värsta båtresan jag någonsin gjort. Det var när jag åkte från Koh Tao till Chumphon. Fy faaan vad jag var rädd! Aldrig har jag varit så nära döden, var helt säker på att vi skulle slå runt och drunkna. Vågorna var meterhöga och hälften spydde. Jag hade tagit åksjuketablett och klarade mig från illamåendet, var mest bara rädd.


Ett gott skratt förlänger livet :-)


Trivselvikt

Trivselvikt... Varför kallas extra kilona för det? Är det någon överhuvudtaget som trivs med sina överflödiga kilon? Inte jag varje fall.

Försöker hitta nåt bättre ord för det; "Junk in the trunk", "mullig", "kramgo", "bastant", "stor", "överviktig". Hmm... Kärt barn har många namn, men jag vet inte. Tycker nog inget av dessa är det perfekta ordet för några kilos övervikt.

Blir det roligare med alkohol??

Vänninan bjöd på middag och vin och jag hjälpte till att slipa ledstången till trappen. Det krävs en hel del vin för att palla med det enort tråkiga evighetsgörat slipning. Tyckte vi lyckades rätt bra. Herregud så kul vi hade :-)Personlighetstest

Jag gjorde ett personlighetstest på www.se.41q.com. 41 frågor som analyserade vem jag är som person och vilka yrken som skulle passa mig. Det här blev resultatet:

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Hmm... Njae. Personligheten stämmer väl ganska bra  på mig, men yrken? Nej det vette sjutton. Jo, förresten... Hemmafru skulle passa mig ;-)

Glass i stora lass

Det här var ju bland det godaste jag ätit. Tur att det bara fanns i 0,5l förpackning ;-)Året som gått i bilder

Januari:

Utbildning på Livgardet inför Tchad.


Februari:

All materiell och fordon flygs ner till Tchad. Jag är på flygplatsen och hjälper till att köra ombord Patriorna på AN124 (gigantiskt flygplan!)


Mars:

Jag roterar ner till Tchad. Första tiden lever vi på franska rations.


April:

Dagarna i Tchad är runt 45-50 grader varmt och nätterna 30-35 grader *puh*.


Maj:

Efter 76 dagar i Tchad får jag åka hem två veckor på leave. Samma dag fick vi ta en slappardag på ett hotell inne i N'Djamena för att bada och ta det lugnt. Fick äta "riktig" mat, något vi inte fått sen Sverige.


Juni:

Första regnet kommer och det är vatten precis överallt. Tälten läcker in och all packning blir blöt. Vi bygger plattformar till campen.


Juli:

Jag kör hjullastaren och får en uppenbarelse att det är "det jag ska bli  när jag blir stor".


Augusti:

Jag gör REMI på min vagn för att lämna in den för gott.


September:

All materiell ska vårdas och rengöras ordentligt innan den skickas hem till Sverige igen. Jag övningskör Lundbergaren så mycket som möjligt för att verkligen vara säker på att jag ska bli maskinförare.


Oktober:

Jag roterar hem från Tchad. Hoppar fallskärm och gör en riktig kraschlandning, som ändå går förhållandevis bra.


November:

Jag sticker iväg och reser i Asien. Tar dykcert på Gili Trawangan.


December:

Reser runt i Thailand. Kommer hem dagen före julafton.Ska bli spännande att se vad 2009 har att erbjuda :-)

RSS 2.0