Manhaftiga kvinnor

Pratade med mamma häromdagen om hur utbildningen och klassen verkar. Berättade att vi är 2 tjejer och 14 killar. Direkt fick jag en kommentar som: "Hur är den andra tjejen då, är hon så där manhaftig?". Vaddå fördomar? Bara för att man är tjej och vill köra grävmaskin eller hjullastare behöver det väl inte betyda att man är kraftig, snusar, har skit under naglarna, rapar och har olja på byxorna?

Jag tycker varje fall inte jag är sån. Sminkar mig, väljer de kläder jag i vanliga fall bär, har höga stövlar, fixar håret, parfym, handväska, sjal, kappa mm. Det finns säkert de som höjer på ögonbrynen och undrar om jag inte har kommit fel. Samtidigt ser jag inget fel i att bejaka sin kvinnlighet. Det känns nästan extra viktigt i ett sånt här mansdominerat yrke.

Berättade det här för en av mina bästa vänner. Hon tyckte inte alls det var så konstigt att folk undrar om det är "manliga" kvinnor i klassen. Även hon drog slutsatsen att det säkert var så. Men inte behöver man vara manhaftig bara för att man valt ett manligt eller mansdominerat yrke?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med dig Jannica!

När jag tog mitt lastbilskörkort tillsammans med 19 andra tjejer/kvinnor så var vi nog allihop väldigt kvinnliga. Jag körde som vanligt med mitt lila nagellack, även om vi skulle byta jättestora däck!

2009-01-21 @ 21:35:19
Postat av: Petra

Jag håller med dig Jannica!

När jag tog mitt lastbilskörkort tillsammans med 19 andra tjejer/kvinnor så var vi nog allihop väldigt kvinnliga. Jag körde som vanligt med mitt lila nagellack, även om vi skulle byta jättestora däck!

2009-01-21 @ 21:36:42
Postat av: Ann-Sofie

”Hur är den andra tjejen då, är hon så där manhaftig?” Det var precis samma fråga som jag fick av en kompis. Jag själv skulle skratta väldigt gott om någon fick idén att jag var manhaftig bara för att jag ska bli maskinförare. Fördomsfulla människor kan ibland vara underhållande.

2009-01-22 @ 00:44:15
URL: http://believeivefound.wordpress.com
Postat av: Sofia

Nejdå, det behöver inte alls vara så - du är ju ett levande - och vackert - exempel på det! Men det är ju vanligtvis så (generellt sätt).

Så jag förstår frågan, och skulle lika gärna kunnat ha ställt den själv.. :/Keep up the beauty at work! :)

2009-01-22 @ 17:52:22
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0