Fisketur

Sista dagen på min "semester" i norrland var vi ut och fiskade i en sjö. Jag blev helt förbluffad när vi kommer fram och ska lösa fiskekort. 75,- per person kostade det och man la pengarna i ett kuvert som man skrev sitt namn på och därefter la i en brevlåda. I skåpet fanns till och med en växelkassa ifall man inte hade jämna pengar! Det hade aldrig fungerat i södra Sverige. Vad ska man säga, det är en helt annan mentalitet i norrland. Folk litar på varandra.


Sjösättning av båten

Lätt hänt att det blir lite trassel när det är tre linor i sjön samtidigt som båten puttrar framåt

Vi stannade till och grillade lite souvas som vi åt med tunnbröd, rödlök och potatissallad. Min första souvas-upplevelse och jag gillade det :-)!


En ful gädda fastnade på kroken, fast han fick åka tillbaka ner i sjön

Det var säkert 15 år sen jag fiskade sist, hade helt glömt bort hur man gör en bra knut på linan och kastar ut draget. Vi fick några abborrar som vi tyckte var stora nog att ta med hem, dock sken inte fiskelyckan på mig den här dagen. Men vad gör det, jag tycker det är mysigt bara att vara ute på sjön, höra vattnet klucka mot båten, dricka en öl, mysa med sällskapet och bara njuta av livet. En toppenavslutning på en intensiv fixa-med-hus period :-)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0