Det stora norrlänningstestet

Jag har en liten dröm om att i framtiden bo i norrland. Trivs väldigt bra däruppe, det är lugnt, tyst, folket är avslappnat, det finns norrsken, skotrar mm mm. Jag är ju en väldigt äventyrlig person med fullt upp hela tiden. Livet går i 180, dygnet runt. Fast jag stortrivs att ha det så, det är ju självvalt. Ändå känns det som att nåt fattas i livet. När jag nu bott en tid uppe i norrland (för andra gången i mitt liv) känner jag lugnet. Kanske behöver jag den norrländska mentaliteten för att få balans i livet?

Idag gjorde jag första testet för att se om jag kan kvalificera mig som norrlänning; jag lagade egen pitepalt! Uteslöt dock sidfläsket den här gången (så egentligen gjorde jag "flatpalt"), koncentrerade mig på att få till själva palten. Ganska nöjd med resultatet, lagom konsistens och så. Känner dock att jag skulle haft någonting i mitten som ger lite mer smak. Så nästa gång blir det nog kanoners :-)

Mycket palt blev det

Efter ca 1 timmes sjudning är de nu klara. Ser fram emot att avnjuta dem tillsammans med lingonsylt och en smörklick *mums*

Kommentarer
Postat av: Sofia

Guuu va gott! Jag är inte ett dugg avis, nääähäädå!

Nån gång ska jag oxå våga mig på det där dunderprojektet... fast då blir det efter recept "mammas kroppkakor".. Kramis!

2009-06-22 @ 11:51:25
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0