Pratsamma frisörer

Jag var och klippte mig för några dagar sen och slutar aldrig förvånas över frisörernas ihärdiga försök att konversera. Visst, det kan väl vara trevligt med en liten pratstund, men ibland orkar man inte med en massa kallprat. Gick på en drop in tid och fick en frisör jag aldrig tidigare hade haft. Hon gjorde allt för att få till en dialog, frågade en miljon saker och hade tankar och funderingar kring det mesta. Jag var inte alls på humör för att vara social, jag ville ju bara bli av med min tjocka och långa hår! Alltså svarade jag väldigt sparsamt på hennes frågor för att försöka få henne att vara tyst. Hon förstod dock inte vinken utan fortsatte mala på med både det ena och det andra.

Jag resonerade som så att jag nog förmodligen aldrig kommer klippa mig där mer. Inte för att hon var dålig utan för att jag har min bästa frisör på ett annat ställe. Å varför lägga en massa tid och energi på att visa vem man är och vad man har gjort om man inte ska dit igen? Jag tyckte det kändes helt meningslöst. Tänk bara på den enkla frågan "Har du semester nu?". Det känns inte som det finns nåt enkelt svar på den frågan: "Nej, jag har precis gått en utbildning (jaha, vaddå för utbildning?)".

Jag kände helt enkelt inte för att dra hela min historia för en helt främmande människa jag aldrig mer kommer prata mer igen. Frågan är bara, hur säger man ifrån till sin frisör på ett fint sätt?? Kan man säga: "Ursäkta, jag vill inte vara otrevlig men kan vi skippa pratet och bara fokusera på klippningen??"

Kommentarer
Postat av: Syster yster

jag skulle inte sagt så. Tänk om hon tar illa vid och hämnas med att klippa snett :P

2009-06-28 @ 06:01:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0