Sommarstädning i trädgården

Jag har plattor utanför mitt hus. Funderar mer och mer på att ta bort dem och lägga gårdsgrus istället. Det är ett jäkla mäckel och arbete att underhålla ogräset som letar sig upp emellan. När jag föreslog idén för några kompisar fick jag ett hårt men bestämt "NEJ, det skulle aldrig bli bra. Det tror jag inte blir snyggt". Så tills jag kommer fram till hur jag ska göra, får jag glatt finna mig i att rensa ogräs med jämna mellanrum.

Ogräset och mossan mellan plattorna är först bekämpade med Round-Up ogräsmedel. Visst, ogräset dör men sen måste man ändå göra grovjobbet att ta bort det.

Halvfärdig...

Känns jäkligt bra när det är klart. Det är nog det som är min drivkraft, att man vet att det blir fint när det är färdigt. Passade på att "ta fram" gräsmattekanten också. Ser mycket bättre ut än att den hänger över halva plattan.

Kommentarer
Postat av: Petra

Jag håller med dig om plattorna. Det ser för jävligt ut hemma hos mig! Jag köpte ogräsättika, men när man hällt på det så försvinner ju inte ogräset :o( Det vissnar ju bara och ser ännu värre ut. Sen måste man plocka bort det i alla fall! Skit tråkigt! Kram på dig!

2009-06-08 @ 16:26:12
Postat av: Ann-Sofie

Vad snyggt det blev!Jag har ett tips angående plattorna: Skippa giftet och ta istället en uttjänt såg av modell mindre fogsvans. Såga sedan längs plattskarven, från både hållen i ca 30 graders vinkel, så förvinner mossan och ogräset. Har gjort detta många gånger med gott resultat, och det går snabbt och lätt. Ogräs med djupare rötter, t ex maskrosor plockas för hand innan, då inte sågan når deras rötter.Hoppas du förstår ungefär hur jag menar :)

2009-06-08 @ 16:58:55
URL: http://believeivefound.wordpress.com
Postat av: Uno

ta upp plattorna, lägg fiberduk, geotextil under och du slipper ogräset, jobbigt men det blir bra

2009-06-08 @ 18:17:20
Postat av: Sofia

Va fint det blev! :)

Smart tips, det där med fogsvansen ju!Hoppas jag får komma å kolla in ditt fina hem nån gång?!

Du är mer än välkommen hit oxå om du vill! (Ta gärna med dig inredningstips.. hihi) ;)

Kramis

2009-06-09 @ 18:57:10
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0