En busschaufför är en man med glatt humör (NOT)

Här i Örebro har vi möjlighet att betala med SMS-biljett på bussen. Väldigt praktiskt eftersom man typ aldrig har kontanter på sig. Det är också så att man inte längre får betala med pengar efter kl.19 på dagarna. Det har tydligen varit väldigt mycket rån och bråk på bussarna och därför har chaufförerna inte längre några pengar på kvällstid. Så länge man alltså har mobilen med sig eller ett laddat busskort, är allt frid och fröjd.

Idag när jag åkte klev det på en tjej som visade upp mobilen för chauffören. Jag har ju själv köpt biljett på det viset så jag vet att det är en jädrans massa siffror och bokstäver. Nu var det något som inte stämde och chauffören vägrade nästan låta henne gå ombord. Han ringde upp kontoret och pratade med sin chef, stannade bussen och stängde av motorn. Jag satt där och såg minutrarna ticka förbi och började nästan bli orolig att jag skulle missa tåget.

Vad är det att bråka om en jävla biljett som kostar 20;-?? Inte vet jag om tjejen hade kopierat sin biljett eller faktiskt köpt en ny. Teknikens under är ju bra men ibland kan den ju trilskas. Känns som det kvittar faktiskt när det gäller att passa tider som chaufför. Men för honom var det nog principsak. Jag hoppas inte jag blir en sån argbigga när jag blir gammal och grå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0