Husgrund - Godkänd :-)

På väg hem från plugget idag gick jag om en tant som förmodligen varit på vårdcentralen eller liknande. Hon hade de där blåa skyddsplasten kvar runt skorna. Pinsamt värre, hon hade säkert gått nån kilometer. Och vad halt det måste ha varit, noll friktion alls.

Fick till min husgrund idag, blev riktigt nöjd själv. Enligt läraren var den "Helt klart godkänd". Så himla skönt :-)!

Ganska så djup blev den. Himla nöjd med kanterna och bottnen som var relativt jämn och slät. Pinnen i mitten och staketet runt grunden markerar flukten.

Flyttbar fluktpinne med fluk i bakgrunden. Tricket är att få den främre blåa i samma kant och höjd som den bakre blåa. Då vet man att djupet i grunden är lagom. Vi kommer även lära oss gräva efter laser, men först ska vi lära oss hur man gör "för hand".

Oftast har jag fått så himla mycket sand och snö över själva schaktbladet, hjulen och stödbenen. Fick ett långt pekfinger igår från läraren som sa åt mig: "Jannica, det är ingen stridsvagn du kör". När jag tänker efter så är det nog lite så jag kör. Är inte så försiktig utan brakar på. Man blir helt enkelt lite skadad av att ha kört pansarterrängbil i några år.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Tanten kanske var väldigt rädd om skorna. Ungefär som folk som har kvar skyddsplasten över displayer och skärmar - helt obegripligt, dock.

2009-03-03 @ 21:27:36
URL: http://believeivefound.wordpress.com
Postat av: Håkan

För att ta allt från början borde du inte ha fått börja med spade och skottkärra? Skolor har lite svårt att hänga med, på bronsåldern fick jag lära mig räkna med räknesticka...

2009-03-04 @ 07:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0