Ögonoperation

För några veckor sen var jag på en konsultation för en laseroperation av mina ögon. Fick titta i 5 olika maskiner där hela ögat analyserades. Därefter droppade de bedövningsdroppar i ögonen och petade med nåt instrument för att kolla hornhinnans tjocklek. Jag har inte så stort synfel; -1.75 på höger och -2.75 på vänster, så den metoden som skulle passa mig bäst är LASEK. Med åren har jag också blivit torrare och torrare i ögonen, det kommer också bli bättre efter en operation.

Har funderat på det här ganska så länge, speciellt efter att jag fått veta att massa folk i min närhet gjort en operation med gott resultat. Det har dock alltid varit en ekonomisk fråga. Mycket pengar, även om det förmodligen lönar sig i längden. Är ju inte direkt billigt med linser, vätskor och glasögon. Nu har jag ändå bestämt mig för att kosta på mig en operation. Hittade ett ställe i Umeå där det "bara" kostar 11'900,- per öga.

Det jag är absolut oroligast för och som känns läskigast, är att ögat kommer hållas helt uppspärrat med en klo-liknande sak. Jag kommer vara bedövad i ögonen men jag kommer ju fortfarande se allt som görs. Usch! Tur att det bara tar 15 min per öga, det ska man väl stå ut med?!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Jösses vad spännande! Jag kan leda hem dig sen.

2009-03-09 @ 20:14:43
URL: http://believeivefound.wordpress.com
Postat av: Håkan

Kan trösta dig med att du inte kommer att se något annat än ett sudd när ögat blir bedövat!

2009-03-10 @ 07:34:49
Postat av: Movcon Paul

Har oxå gjort en LASEK/ELSA...blev inte helt bra, dvs inget fel på operationen men jag har idag -0,25 på båda ögonen (-5 innan op). Ska dock göra en kostnadsfri omoperation på ena ögat så det blir perfekt. Jag kan dock säga att jag blivit torrare i ögonen efter operationen. Men det gör ju inte så mycket när man inte har linser!! =) Du kommer bli supernöjd! Det är jag =) Ha de gott o lycka till!

2009-03-10 @ 10:15:04
Postat av: Matilda

låter läskigt... men har funderat på samma.lycka till!

kramkram

2009-03-10 @ 11:52:04
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Ola

Det är inte så läskigt som man tror, man får ju ett roligt piller och den däringa klo grejen märks inte.

Doften när dom bränner däremot är inte så behaglig.

Gjorde själv LASEK/ElSA direkt när jag kom hem från TTchad och jag ångrar det inte en sekund.Ola

2009-03-16 @ 10:22:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0