Kabelgrav

Nu har jag bara en veckas körning kvar på grävmaskin innan jag går över till hjullastare :-). Det är ju egentligen hjullastare jag vill köra, det är den jag fastnade för i Tchad. Har fått frågan varför jag då inte valde den som första hands val när jag hade chansen. Kan bara svara att beslutet var väl genomtänkt och att jag inte ångrar att det blev grävmaskin ändå. I alla fall så kommer jag ju nu få möjlighet att ta Hjullastare Gods. Får se hur många veckor som krävs, förhoppningsvis blir jag klar med lite marginal innan skolan slutar. Då har jag tänkt gå tillbaka till grävmaskin och finputsa och satsa på högre betyg där.

Det var en intressant dag idag. Fick börja med att lokalisera ett läckage av hydraulolja. Det visade sig att det bara var att skruva åt en skruv där slangen sitter fast i däcket.

In i tvätthallen, avfettning på däcket, starta och se var det läcker.


Fick bara ungefär en timme på mig att gräva och gräva igen en kabelgrav. Denna gång grävde jag nära kanten för att simulera nedläggning av en kabel nära en vägkant. Ganska snart kom jag på varför denna övning var lite klurig. Dels ville det jag grävde upp gärna fara över kanten, dels var det lätt hänt att jag grävde längre och längre från kanten.


Idag lyckades jag med fler saker än igår. Själva botten på graven var jämn och jämndjup, ytan bredvid graven var ren och snygg utan risk för massor att åka ner i graven, jag la massorna (snön jag grävde upp) i höjd med gravens början, graven var rak. Här ser man att jag dock inte lyckades hålla mig vid kanten, jag har smygit in mot mitten.

Traktorgrävaren har en funktion där stickan går att vrida åt höger eller vänster. Nu kommer jag inte ihåg vad det heter dock. Väldigt praktiskt att använda om man till exempel ska gräva dränering intill en husvägg. I vanliga fall gräver man ju rakt framför sig.

Kommentarer
Postat av: Diane

sv: jag vet inte vad det är för skillnad :P

2009-03-25 @ 21:02:33
URL: http://dbedikter.blogg.se/
Postat av: E

Jag har sagt det å säger det igen, imponerande att hantera dessa maskiner. Ja, jag vet de är kräkfula, kan inte tänka mig något gräsligare att ha på mig.

2009-03-25 @ 21:32:55
URL: http://thedevilwears.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0