2+1

Näst sista dagen på utbildningen med körning är nu över. Jag har övat att koppla hydraulslangar, 2+1 och dikeskörning. Hydraulslangar var inte så svårt att få dit, det har vi övat även med grävmaskinerna. 2+1 går ut på att man ska lasta 2 skopor/gafflar i en skopa. Praktiskt att kunna då det ofta är så i arbetslivet att man tar med så många redskap man kan när man far på ett jobb. Dikeskörning var jäkligt skoj och lärorikt att öva. Låter kanske lite märkligt att vi medvetet  tränar på att sätta oss i diket. Jag kan dock inte komma på nå mer pinsamt än att vara tvungen att ropa på chefen för att man inte kommer upp från ett dike.

I långskopan har jag först en planeringskopa och ovanpå det pallgafflar. Självklart ska allt lastsurras innan man far ut på vägen med det här ekipaget.


En hydraulslang läckte och de som servar denna vecka fick i uppdrag att felsöka var felet låg.

Det är sjukt lite tid kvar i plugget nu. Närmare 4 dagar om jag ska vara noga. Imorgon kör jag absolut sista dagen på utbildningen. Har inte bestämt ännu om det blir med grävmaskin eller hjullastare, får se vad jag känner för när jag vaknar. Måndag har vi städning och putsning av våra lokaler, inventering av verktyg och annat smått och gott. Tisdag ska vi grilla, spela brännboll och dricka öl (lärarnas order) och på onsdag har vi avslutningslunch innan vi lämnar för gott.
Känns MYCKET märkligt att det här snart är slut, var tog all tiden vägen egentligen??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0