Drömmer mig bort i karriärens tecken

Sommaren närmar sig med stormsteg, likaså mitt sommarjobb. Känns märkligt att skolan slutar på onsdag, helt plötsligt är 20 veckor över och jag är "klar" maskinförare. Nu ska jag ut i arbetslivet och göra karriär, tjäna pengar, leva vuxenliv, ta ansvar. Studentlivet är ganska skönt på så sätt, man behöver inte tänka så mycket framåt i tiden. Man har sitt studielån och sitt plugg.

Även om jag har sommarjobb i två månader så är jag lite orolig för vad som händer sen. Kommer jag få nå jobb eller ska jag behöva vara arbetslös och leva på A-kassa? Jag har insett att jag måste börja söka jobb redan nu för att vara liksom lite i förväg. Frågan är bara om jag ska söka jobb i hela Sverige eller begränsa mig till Örebro där jag faktiskt bor? Hur kräsen kan man vara idag?

Får jag drömma mig bort lite så skulle jag få ett jobb i norrland där jag får köra både hjullastare och grävmaskin. Det ska vara ett varierande och omväxlande jobb där jag får vara ute mycket och arbeta med kroppen. Jag går gärna skift, kanske nån kväll och helg då och då.


Ena dagen hjullstare...
och andra grävmaskin..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0