Möhippa

En av mina bästa vänninor gifter sig i sommar och igår var det möhippa. Dagen började med att hon blev kidnappad i lägenheten och fick instruktioner om vad hon skulle packa ner i en väska. Jag var riktigt imponerad över hennes lugn i den något ovanliga situationen. Hon fick till och med på sig lite smink och örhängen/armband utan att vi nämnde det.

Den något pinsamma slöjan som hon naturligtvis skulle ha på sig hela dagen


Vi tog båten ut till Vaxholm där fångarna på fortet väntade. Jädrans vad skoj det var! Sånt här borde man göra oftare, det är verkligen så himla roligt, man blir som barn på nytt när man får springa runt och leka och lösa gåtor :-).
I en cell skulle vi gissa vilken låten var som spelades i lurarna. Man fick naturligtvis inte sjunga med i texten utan bara nynna.


I en annan cell var det pilbåge kunskaperna som sattes på prov. Det var oerhört mycket svårare än jag trodde. Dels att få pilen att fastna i tavlan (och gärna i mitten) men också att bara få pilen att ligga rätt på bågen. Inte så lätt som man kan tro...


Efter alla celler och lekar blev det bastu för att sen åka vidare. Det bjöds på mat, pinsamma frågor, mordmysterie och lerskulptering. Frågorna var såna som brudgummen först hade fått svara på och sen fick bruden svara. Jag är så himla imponerad av hur bra de känner varandra. De visste i 98% av frågorna vad den andra hade svarat. Frågorna var t.ex:
"Vad tror du X tycker är din bästa egenskap?"
"Hur kände X när han träffade sin svärfar första gången?"
 "Var bor ni i framtiden?"
"När ska ni ha barn och hur många?"

 Det var inte alltid de tyckte samma sak men de visste vad den andra hade svarat.

I mordmysteriet fick vi alla en varsin karaktär som vi skulle spela under middagen. Det hade begåtts ett mord och vi skulle med alla medel och lister försöka klura ut vem mördaren var. I början kände man sig lite försiktig, man vågade inte riktigt spela ut sin karaktär (kanske är därför jag inte är skådespelare idag). Efter ett tag flöt det på riktigt bra och det blev en himla spännande, ovanlig och rolig middag.

Lerskulpteringen gick såklart ut på att bruden skulle avbilda sin blivande makes könsorgan. Det var inte helt lätt då "kulorna" var svåra att veta exakt hur man skulle göra. Det är ju två kulor, men ändå inte. Eller?

Dagen har varit full av aktiviteter, skratt och umgänge. Jag tror bruden kände sig nöjd med sin möhippa, vi var ju faktiskt väldigt snälla. Man har ju hört om de där mardröms kompisarna som låter bruden gå runt på stan, iklädd något kort, skrikigt och pinsamt och samla in kyssar eller liknande. Jag tycker nog mer en möhippa ska gå i brudens anda. Man ska göra något hon uppskattar och gärna nåt där alla som är med får delta. Det blir ju mycket trevligare så :-)


Nu far jag upp till Vännäs igen för de sista tre dagarna. Utbildningen är ju klar, all teori och praktik är över. Det som återstår är middag, fest och avslutningslunch :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0