Servicevecka

Jag har inte varit så närvarande på bloggen den här veckan. Dels har jag mycket i skolan (skriver ett specialarbete om grusvägar) dels har jag varit så oerhört trött och orkeslös. Inte trött som man kan vara när man sovit för lite. Eller orkeslös som när man ätit för dåligt. Utan verkligen HELT SLUT! Anar (hoppas) att det beror på att kroppen tar tid på sig att återhämta sig efter halvmaran i helgen. Kroppen har kännts jätte bra efteråt men jag kan tänka mig att den ändå är lite sliten. Summering av veckan (som haft service & underhåll på schemat för min del):

Måndag:

Jag byter olja och oljefilter. Oljan tömms ur systemet genom att öppna en skruv under motorrummet.
Tur man är kort och vig :-)


Nya oljefilter på plats.


Tisdag:

Dumpern avfettas och spolas. Flaket bortas rent från jord och lera. Batterierna och kylvätskans kondition kontrolleras.


Onsdag:
Klassen åker på studiebesök på en byggarbetsplats. Någon mil utanför Vännäs håller man på att gräva ur för att bygga en mötesplats för järnvägen. Eller rättare sagt: Ett ställe där två tåg ska kunna mötas utan att krocka.

Nere i urgrävningen. Bandgrävaren lägger ut förstärkningslager och killen i varselkläder kontrollerar höjden med hjälp av laser. Jäklar vad mäktigt det var att se grävmaskinen jobba! Föraren var helt enkelt fenomenal, satan vad duktig han var! Han kunde sin rotortilt vill jag lova!

Servicen är klar och jag och min servicekompis får i uppdrag att gräva upp en skadad björk och gräva ner en ny. Det var som han sa: "Efter 20 veckor på grävmaskinsutbildningen får man en spade i handen och gräver upp en björk för hand" ;-)

En björk kommer lastad...
...med traktorgrävaren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0