Annorlunda tågupplevelse

Verkar som att jag är med om alla möjliga konstiga saker när jag åker tåg. Sist jag åkte skulle vi ju nästan bli polare i hytten och när jag klev av i Vännäs ville en dam ge mig en kram. Den här resan blev också nåt att komma ihåg.
Kliver på i Vännäs och går och lägger mig direkt. Hytten är full (med bara tjejer) och alla ska av på olika ställen.

Först blir jag väckt kl.04:30 av att nån som ska av håller på att böka som faan i hytten. Visst, ska man av är det självklart att man får tända lampan för att se nåt, men måste man leva om så förbannat? Kan man inte göra i ordning allt innan man går och knoppar så det bara är att ta sina prylar och gå?? Nej, utan då ska man börja packa om sin väska, öppna och stänga alla dragkedgjor, när alla försöker få sin skönhetssömn. Som tur är har jag inga problem (efter lumpen) att somna om.

Nästa bökande dam börjar strax före sju på morgonen. Hon sov högst upp och för ett jäkla oväsen på väg ner. Sen visar det sig att hon har alla sina väskor under sätet längst ner (jag hade underslaf). Vilket innebär att hon kommer åt oss som ligger och sover. Det värsta är inte att hon bökar med sina väskor, utan att hon inte för en sekund försöker vara tyst och försiktig. Hon tar i, drar och sliter, rycker, öppnar och stänger sina väskor, kort och gott: För ett helvetes liv!! Vad är det frågan om egentligen? Hur svårt ska det vara att få lite sömn i en liggvagn egentligen? Hade jag velat vara vaken hade jag köpt en sittplats.

Vid det här laget är jag vaken men tänker att jag kan somna om i 45 minuter. Jag är ju inte framme i Örebro förrän vid 08:17. Jag öppnar ögonen lite försiktigt för att kolla vad faan det är som ska behöva låta så mycket. Menar, om hon har bökat klart kan hon väl gå till restaurangvagnen och sätta sig. Om hon bestämt måste vara vaken är det väl bättre att hon gör det där folk inte försöker sova?

När jag kisar mot kupén ser jag att den bökande damen nu tagit plats på sängen längst ner, DÄR DET SOVER EN ANNAN TJEJ!!! Va faan???? Snacka om att man hade skitit på sig om man vaknat och sett att det satt en tjock dam med arslet i ansiktet på en! Hur fräck kan man vara egentligen? Ingen som helst respekt mot de andra i hytten som ville sova vidare. Klockan var ju faan bara sju på morgonen, hur svårt ska det vara att få en blund i ögonen i en liggvagn? Att dessutom demonstrativt sätta sig på en annans säng, medan denna person sover. Jag finner inga ord...

Kommentarer
Postat av: Håkan

Det heter visserligen sov- och liggvagn men det är mest ett skämt, sover gör man knappast där!

2009-05-01 @ 12:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0