Service på dumpern

Torsdagen var en dag jag verkligen bävade och hade ångest inför. Tyckte det skulle bli tråkigt, jobbigt och svårt. Så fel jag hade! När jag kom hem på kvällen var jag både glad, lycklig, stolt, förvånad och nöjd med mig själv. Tänk vad fel man kan ha! Tur att jag alltid försöker göra mitt bästa även om arbetsuppgifterna är mindre inspirerande.

Som tjej (och kanske lite brist på intresse) är jag helt ovetande om vad som finns under huven på bilar och maskiner. Därför får jag alltid lite ångest när det är service som står på agendan. Som tur är lärde jag mig lite på skolan så lite grundkunskaper har jag ju. Sen är jag jäkligt peppad att få lära mig mer, men bara om jag får göra det själv och i min egna takt och med hjälp av instruktionsboken och en vän att fråga om jag kör fast.

Så i torsdags tog jag fram instruktionsboken, verktygslådan och satte på mig arbetsoverallen. Sen tog jag en sak i taget, läste noga, kollade på maskinen hur det såg ut, jämförde med boken, kollade igen, dubbelkollade med kollegan bredvid och helt plötsligt hade jag löst problemet. HELT SJÄLV!!!

När dagen var slut hade jag bytt olja- och oljefilter i motorn, jag bytte bränslefilter (utan att skruva av luftningskruven den här gången), hydrauloljefiltret byttes och själva stången(?) rengjordes från magnetiskt spån, generatorremmarna byttes, avgasuppvärmningen till korgen sattes på plats och trasiga lampor ersattes med nya. Snacka om att jag är mäkta imponerad av mig själv! Det är inte många av mina väninnor som vet hur man servar en dumper.Verkstan var upptagen av hyveln så jag gjorde min service "i fält". Jag började med att tappa ur all gammal olja innan de nya filtrena sattes på plats. Man kan lätt påstå att det här var ett litet skitigt jobb.


Jag är så himla glad att jag det här jobbet, jag lär mig verkligen jätte mycket hela tiden och dessutom är det så jädrans roligt! Nästan alla uppgifter känns jobbiga och omöjliga innan jag börjat, men så fort jag kör igång och märker att det faktiskt funkar och att jag gör det själv hela tiden, då är det helt plötsligt så himla roligt! "Learning by doing" det bästa sättet att lära sig saker på och få kunskapen att stanna.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vi andra brudar är skitstolta över dig ska du veta! Girlpower!

2009-11-14 @ 19:52:44
Postat av: Ann-Sofie

Du är grym! På tal om vad kvinnor gör alltför sällan: Idag slog jag ett helt betonggolv i bitar med en slägga. Sen lyfte jag upp karln min i famnen och bar honom till sovrummet.

2009-11-16 @ 22:29:52
Postat av: Sofia

Jag är såååå impad!!!

Egentligen har det ju inget med könstillhörighet att göra, bara intresse. Du är en riktig superwoman som fixar allt det där! Och så kan du sticka, baka o laga mat oxå.. tummen upp Kramis!

2009-11-17 @ 23:19:15
URL: http://stickospring.blogspot.com
Postat av: Sofia

P.s. Hur går det för din syster i det gröna? D.s.

2009-11-17 @ 23:19:47
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0