Sockstickning "från tån och uppåt"

Vi (eller rättare sagt; JAG) har stickmaraton här hemma på helgerna. Först stickade jag ett par vita sockor till killen med förstärkt tå och häl. När de var klara gick jag direkt på nästa projekt, som även de var ett par sockor men svarta (även dessa till killen). Klart han ska ha två sockor att variera med. Dessutom är det nästan nödvändigt då ett par sockor kanske ligger i tvätten. Hmm... Vid närmare eftertanke ska jag nog ta och kräva nåt enormt i gengäld för att jag stickar. Inte nog med att jag är den som inhandlat garnet jag ska dessutom ta av min fritid för att sticka dem. Jag kommer med största sannolikhet vara den som tvättar dem också (för hand!).

Är det inte typiskt. 4 varv innan 2:a sockan var helt klar, tog garnet slut!! Nu gör inte det så mycket, för det är mer garn på väg. Men det är ju grymt irriterande!


När killens sockor så var klara tänkte jag börja på mina egna. Mitt garn är ett mini alpakka och ska helst stickas med stickor nummer 3. Jag var lite less på mitt sockmönster och tänkte jag skulle prova ett nytt. Inte för att det finns så mycket variation på ett par sockor, det går ju inte direkt att ändra formen på dem. Däremot hittade jag en beskrivning med ett fint mönster på ovansidan av sockan.

Började sticka några centimeter men blev mer och mer less. Tyckte inte att jag kom någon vart, garnet är så jäkla tunt och stickorna offantligt små. Sen är det ju inte så inspirerande att sticka 3 identiska par, man kan ju mönstret vid det här laget. Så jag sökte runt lite på nätet och hittade ett mönster där man börjar med tån och stickar uppåt. Aha, spännande tänkte jag och började.

Fick börja om X antal gånger innan jag förstod hur tån skulle göras. Var lite osäker på hur många maskor jag skulle lägga upp men körde enligt exemplet. Efter en stickad decimeter märker jag att det är alleles för många maskor, men jag ids inte repa upp ännu en gång. Så tanken nu är att tova sockorna lätt när dem är färdiga för att försöka krympa dem lite lätt.

Spännande att se hur hälen ska göras. Jag är glad att jag hittade det här mönstret, jag behövde lite utmaning för att få energi till mina sockor.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Wow! Här händer det grejor på stickfronten! :D Bra jobbat, tjejen! Och redan tå-upp-varianten! ....fast, jag borde väl inte bli så förvånad, det är ju DU lixom ;)

Heja dig stickerskan! (Nötkakan får du bju nån annan än mig på, jag är allergisk :()

Kramis

2009-11-23 @ 22:32:44
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0