Egen tipp med dumpern

Grävmaskinen dikade och jag fick överblivna massor på dumpern. Vi hade tidigare grävt upp sand en bit bort och nu var det en stor, mega, gigantisk grop kvar. Mitt jobb var att tippa lassen i gropen för att fylla igen den. Var lite osäker i början, kände "hur ska det här gå, guu vad svårt". Jag har dock upptäckt att jag oftast tycker allt verkar ouppnåeligt innan jag provat på. Jag är extremt självkritisk samtidigt som jag är realist, jag är ju nybörjare och kan inte göra allt perfekt.

Det svåra nu var både att undvika att backa ner i gropen (jag var tvungen att backa så bakhjulen hängde lite över kanten - för att all lass skulle komma ner i gropen) och att få ytan så jämn och fin som möjligt. Allt eftersom gropen fylldes igen skulle jag ju få underlaget så jämnt som möjligt så jag kunde fortsätta och gå bakåt hela tiden och tippa i gropen.

Vi har visserligen försökt oss på egen tipp på skolan men där är förutsättningarna de perfekta; Jämnt underlag från början, fint material att arbeta med (dvs inga stubbar, stenar el tjäle) och ingen mega grop att råka backa ner i. Det jag har gjort nu är "in real life" och har får man bara en chans. Det går liksom inte att be hjullastaren ta upp materialet och lasta det på dumpern igen ;-).

Hur som helst. Jag är jävligt nöjd med mitt resultat. Det blev långt ifrån perfekt och det blev lite puckelpist. Men! Det blev så pass bra att jag hela tiden kunde köra på underlaget. Det viktiga var att fylla igen gropen så gott det gick och när jag var klar kom grävmaskinen och bara slätade ut det lite granna.

Här var det en 6 m djup grop där jag hela tiden tippade massorna över kanten. När massorna nådde marknivå trampade (körde) jag fram- och tillbaka några gånger för att packa materialet. Därefter tippade jag massorna över den nya kanten. Det svåra var att få underlaget jämnt, det blev lätt puckelpist och det är ju lite svårt att planera ut med dumpern ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0