Snö och halka

Jag gillar verkligen den här årstiden. Har alltid hävdat att hösten är den bästa årstiden, men vintern är bra mysig den också :-). Tycker om kylan (det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder ;-)), alla slingor i träden utomhus, julpyntning, mysiga hemmakvällar framför kaminen, koftor, sticka strumpor, snöänglar, glögg, lussekatter, julledigt (!) med mera, med mera. Det finns dock en sak jag verkligen inte gillar; halkan! Eller rättare sagt, min bilkörning.

Har för det första inte haft bil särskilt länge (hade en i några månader precis när jag blev 18) och har ännu mindre kört när det är halt ute. Jag känner mig väldigt obekväm och osäker när jag sitter bakom ratten i de här förhållandena. Bara det är snö på vägarna så förknippar jag det med halka. Även om det inte alltid är halt bara för det ligger lite snö på asfalten. Kan man få sladd av att bara köra rakt fram, utan att bromsa eller trycka gasen i botten? När är det halt? Precis efter snöfall? Vid minusgrader? Vid plusgrader? Är det störst risk i kurvor eller spelar det ingen roll?

Mycket tankar och funderingar. Skulle behöva ut och lära mig häva olika typer av sladdar. Då menar jag inte som man gjorde på halkbanan när man höll på att ta körkort, utan hur det verkligen är "in real life". Tyvärr (eller tack och lov) tycker jag inte det är lämpligt att prova detta på väg till jobbet kl.04:55 på mornarna, så tills vidare får jag köra försiktigt och bara ta det lugnt. Hoppas att inget händer.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag ska lära dig allt jag kan på väg till Happis i morgon! Hahaha...

2009-11-12 @ 09:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0