Vintern är på väg

Det märks att hösten är på väg i norrland. Eller rättare sagt; att vintern är på väg. Kylan har så smått börjat komma och långkallingarna har åkt på. Vissa dagar tar jag till och med på mig termobrallorna. Jag är en sån som hatar att frysa. Det märkliga är att trots att det är minus på nätterna kan det vara så pass varmt att man knappt behöver jacka på sig under dagen. Kanske inte är unikt för norrland på något sätt, men det var länge sen jag upplevde detta.

Imorse när jag åkte hemifrån (vid 04:45) var det barmark och nån plusgrad. När jag sen kom fram till jobbet (bara 7 mil hemmifrån) var det snö och is på backen! Jäklar alltså, kändes märkligt att se snö igen (samtidigt fick jag mig en påminnelse om att jag måste byta till vinterdäck i helgen). Samtidigt fick jag en alldeles mysig känsla i kroppen. Jag gillar trots allt snön. Ser fram emot vintern och kylan. Trots allt finns det få dagar som slår en riktigt solig och molnfri vinterdag.Praktiken rullar på och de sista tre veckorna har jag kört dumper som bara den. Börjar till och med få lite kläm på den. Att köra och tippa av lasten är inte nån konst, men att köra effektivt och tidsbesparande kräver lite träning. Bara en sån enkel sak som att lära sig använda avgasbromsen och retardern, eller att inte dra upp flaket helt beroende på hur mkt det lutar, eller att komma rätt under skopan första gången man backar utan att behöva ta om. Det finns mycket att lära, trot eller ej. Det kändes ändå bra när min arbetsgivare sa till mig: "Nu känner jag att jag kan skicka dig själv på ett jobb och veta att du fixar det".

Här ska det bli en väg och jag har fått tippa lass-i-lass. Det gäller att lägga varje lass så nära varandra som möjligt och gärna så rakt som möjligt.


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Du är min idol!

2009-10-05 @ 21:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0