Skoter

Skotersäsongen närmar sig och jag har (ofrivilligt) blivit indragen i planeringen. Har aldrig i hela mitt liv åkt skoter så jag kan inte riktigt förstå fascinationen över det. Det verkar nästan vara som en drog, ett beroende. Så fort det börjar bli kallt ute blir folk (läs: killar) som galna och nästan religiösa (börjar be till gud om snö). Vinterkläderna tas fram och ses över, skor köps och sockor stickas (av mig). Det är helt sjukt vad dyr hobby detta är.

Man kan ju tänka sig att det mesta är en engångskostnad. Från början måste man inte bara införskaffa en skoter, utan man ska dessutom ha varma kläder (med rätt märke), skor, vantar, hjälm, balaklava, skoterglasögon och underställ. Det är dock inte nog här utan varje år ska man köpa nytt, man vill ju ha det senaste liksom. Puh! Skoter skaffar man bara (som jag även brukar säga om barn) när man har lite pengar över.

Hur som helst. Killen beställde en hjälm från England (över 2000,- billigare för exakt samma). Han var dock lite osäker på storleken. Provade visserligen i en butik, men det är ju oftast så med storlekar att de skiljer sig lite mellan olika märken. Och otur som man oftast har, så var hjälmen naturligtvis för liten. Han stod och velade mellan två storlekar och tog såklart fel. Tur, tänkte han. För jag har mindre huvud än han och alltså kan jag ändå ha hjälmen. Vet dock inte riktigt om 3700,- är vad jag vill lägga på en hjälm, på en hobby jag inte ens har.

Skoter; den anonyma hobbyn ;-)


Kommentarer
Postat av: Patricia

Nu syster yster. I'm back..Snygg hjälm föresten :P

2009-10-25 @ 09:06:41
URL: http://tinie.blogg.se/
Postat av: Sofia

O jag som tyckte dykning var en dyr sport.. ;)Stickat ja.. Vet inte.. Jo nog har jag väl ett litet lager av sockor och sjalar som är mina egna. Men mycket av det jag stickat har jag gett bort till familj o vänner. Jag tycker det nog är roligare att göra än att använda.. ;) Kram på dig scoterbruden

2009-10-25 @ 13:44:12
URL: http://stickospring.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0