Anna Anka och mina funderingar

Det har varit mycket skriverier och prat på sista tiden om Anna Anka. Jag har inte sett serien utan bara trailern där hon säger: "Om din man vill att du suger av honom varje morgon, är det väl bara att göra det". Jag förstår att folk slår bakut och dumförklarar henne. Men så såg jag när hon var gäst hos Skavlan och blev riktigt imponerad. Tjejen har ju sunda värderingar och åsikter och jag håller med henne i mycket hon säger.

Till exempel så menar hon på att det är viktigt att man i ett förhållande försöker göra sig så fin som möjligt för sin partner. Varför då, kanske man frågar sig. Jo, tänk i början av förhållandet. Då la man ner mycket tid och energi på att vara så vacker och attraktiv för den andre. Varför skulle man sluta med det? Man vill väl fortfarande att den andra ska vara attraherad av en?. Så sant så sant... Tänk bara på hur lat och bekväm man blir efter några år (ja, kanske till och med bara månader) tillsammans. Man slutar sminka sig, slutar raka benen, går i myskläder dygnet runt mm mm. Inte undra på att man tröttnar. Helt plötsligt är det inte samma person man förälskade sig i. Jag vill alltid försöka vara så fin för min kille, jag vill ju inte att han undrar vad det är för sunkig person han har träffat.

Min alldeles egna bil:)

0-69c118acdae7b37cb6bc3d5b93c41287.png

Kolla varifrån!

Min alldeles egna bil:)


Till Salu

Dåså, nu är det officiellt, klart, fixat, donat och ordnat. Jag ska flytta norrut. Nu lämnar jag Örebro och mitt gamla liv för att upptäcka norrland. Hade mäklare ute i fredags och nu finns radhuset ute för försäljning.

Klicka för att komma till mitt radhus

Blå diesel

Har hört på radion att maskinförare har problem med dieselstölder. Det är klart, det är ju ett relativt lätt byte för tjuvarna. Maskinen parkeras oftast där den arbetar och är oövervakad nattetid. Nu har då många företag börjat med blå diesel för att få bukt med problemet. Är det nån som kommer och vill sälja diesel med en blå färg så ska man tänka på att den förmodligen är stulen.
Duracell kaninen

Faan vad jag har slitit den här helgen jag varit hemma (eller hemma och hemma... ;Örebro). Har packat, jag vet inte hur många kartonger, slitit med den där jävla gräsmattan som var en halvmeter hög, sopat, krattat, plockat ihop prydnadssaker, rensat garderoben, köpt nya fina ljung till trädgården, kastat saker, kört saker till myrorna, rensat friggeboden, träffat 3 olika mäklare och sålt saker på blocket. Som det inte var nog så har jag varit på stan, handlat flyttkartonger, gått på helkroppsmassage och träffat mina två allra närmaste vänninor. Och allt det här inom loppet av 36 timmar. Fattar inte hur jag hunnit med allt! Jag är lite som en duracell kanin, ge mig lite energi (choklad) så går jag non-stop (behöver tydligen inte ens sova)...
Ledig - men kräsen

Är så smått igång och packar ihop mina grejer. Har tänkt göra mig av med det mesta. Dels spar man en jäkla massa skit som man egentligen inte behöver, dels blir det en väldans procedur att släpa allt 110 mil. Så jag har helt enkelt kommit fram till att jag bara får ta med det jag absolut inte vill göra mig av med. Idag har jag packat 5 flyttkartonger som jag ska skänka till Myrorna imorgon. Har ännu mera bråte att packa till dem, men kartongerna tog slut. När jag rensade ur garderoben på kläder hittade jag en tröja som fick mig att dra lite på smilbanden ;-)

Den tröjan åkte naturligtvis ner i kartongen till myrorna ;-)

Nu far jag söderut, på snabbvisit

Har inte varit hemma hemma (Örebro) på över två månader. Faktum är att jag knappt ser det som hem längre, ännu mindre längtar jag dit. Börjar dock bli lite orolig för hur gräsmattan ser ut (djungel), hur blommorna mår (stackars dem) och om jag klarat mig från inbrott och annat djävulskap. Det blir dock ingen längre resa den här gången, åker bara på snabbvisit över helgen. Ska börja packa ihop radhuset för att flytta norrut. Jag har gjort Örebro, nu finns det inget mer där för mig att upptäcka. Kommer dock sakna mina 2 närmaste vänner något oerhört :-( :-(. Som tur är finns jag kvar i Sverige och det finns bra förbindelser. Dessutom är ju norrland extremt vackert och mysigt, både på sommaren och på vintern. Så jag ska nog kunna locka upp dem på besök ;-)

Ett lass kommer lastat...

"-Jannica, backar du till mig så ska du få ett litet speciellt lass"

Och ett alldeles speciellt lassa fick jag ;-)

Fy faan vad fel det kan bli!!!

Vi fick ett ryck för nån helg sen och kapade till alla smygare och foder till 5 fönster. Sen har jag målat och målat och målat och målat *puh*. Idag när jag kom hem från jobbet tänkte vi passa på att sätta upp några innan mörkrets inbrott och innan karln i huset åker bort för några veckor. Allt började bra och stillsamt...


Fönstret before. Lite trist och tråkigt med bara regnskyddet på plats


Smygare på plats samt övre fodret. Så återstod bara att sätta sidofodrena (som vi mångkapat enligt måtten i vardagsrummet.

 

Det vi dock inte tänkte på (ibland undrar jag om hjärnan är lite frånvarande) var att det fönstret var 10 cm kortare!!! Fy faan vad less man blir ibland!!!


Veranda golv

Idag har veranda golvet blivit klart. Hur snyggt som helst! Det återstår lite färg på stolparna och olja på golvet men nu har vi i varje fall kommit en bit på väg.


Hemmapyssel

Veckorna rullar på med praktik och helgerna försvinner hemma med huspyssel. Veranda-projektet går oerhört bra och idag har vi till och med börjat lägga golv!

Frigolit under golvet för att kunna sitta på verandan hela hösten utan att frysa ihjälGolvet börjar komma på plats. Det är ett litet pyssel att få ihop det när man måste skarva plankorna. 6 meter hade vi behövt men fick nöja oss med drygt 4 meters.

 

Jag har hunnit måla X antal plankor som blir foder och smygare. 4 gånger har jag varit tvungen att måla dem. Första varvet är grundfärg men jag hade lite otur med vädret efter jag målat. Regnet kom och spolade bort all färg så dagen efter var det bara att börja om på nytt.


Kabelutsättning

När vi grävde ner plintarna för verandan hittade vi nåt i backen jag tidigare bara läst om; en Kabel. Allt var enligt konstens alla regler. Kabeln låg på ca 60 cm avstånd och 10 cm över låg ett rött plastband som markerade att snart skulle vi stöta på nåt. Läroböckerna säger att man ska handgräva sista avståndet (om man gräver med grävmaskin) och det gjorde vi ju automatiskt. Jag tyckte dock det var superläbbigt även fast jag grävde med världens minsta spade, jag var super skraj att gräva av den stackars elkabeln. Hade ju varit grymt tråkigt att inte ha nån ström på kvällen...


Veranda bygge

Jag gillar verkligen var jag är just nu i livet. Praktiken känns bra, privatlivet är toppen, jag trivs otroligt bra där jag bor och jag lär mig saker varje dag. Allt är helt enkelt så himla bra :-). Hemma har vi i dagarna börjat snickra på en veranda. Som vanligt så är det själva förarbetet som tar längst tid, är jobbigast och drygast.


Först ska plintarna grävas ner i backen. Det är ett rätt så bökigt jobb att få alla på rätt djup och rätt avstånd från huset. Dessutom ska alla plintar ligga symmestriskt mot varandra i backen.

Sen jämnas marken till med hjälp av en kratta. Man vill ha lutning från huset för att ev. vatten ska rinna bort. Jag blev satt på krattningen eftersom "jag var såå bra på att kratta". Det är ju kul att man gör ett bra jobb men ibland känns det som ett straff ;-).

Därefter läggs en fiberduk ut för att förhindra ogräs att tränga upp...

...och på det ett jämnt lager med fint grus.Klart!Nästa steg var att bygga ihop ramen. Och som tur var, så passade allt perfekt på plintarna :-)Det sista vi hann innan mörkret kom ikapp oss var att sätta reglarna.


Det som kommer härnäst är att regla ytterligare en gång (fast åt andra hållet) och isolera. Vi har tänkt att göra ett uterum man kan använda långt in på hösten. Det här verkar kanske inte så märkvärdigt men då kan jag tillägga att innan allt detta kunde göras, så är framsidan skrapad och målad 3 varv, gamla verandan riven, gamla plintarna borttagna, dränering grävt och allt material inhandlat.

Hur effektiv man än är så är det ett projekt som tar sin lilla tid och energi. Som tur är, så tycker jag det är så himla kul att jobba och snickra. Man får vara ute i friska luften och arbeta med kroppen. Det är inte alla som vet hur man bygger en veranda, men jag har den stora förmånen att få lära mig "learning by doing" :-) :-).

Hydraulisk sorteringsskopa

Jag lär mig något nytt på praktiken varje dag. I veckan har jag till exempel stiftat bekanskap med en hydraulisk sorteringsskopa.

 


Min härliga syster

Hade lovat min syster att maila henne, men så kom jag på att jag skulle träna och drog iväg till ett spinpass istället. När jag kom hem skickade jag ett mess där jag skrev: "Jag for iväg och träna men nu har jag mailat dig". Fick mig ett gott skratt när svaret kom:

For?! Du har ju blivit norrlänning på riktigt nu... :-p
Vad vänta här näst? "Ja for och köpte litt mat te renarna..." :-p?
När måndagen känns tråkig får man

-c0af53cf0dd5c5d47de8ca42bb6b92b.png

Kolla varifrån!

När måndagen känns tråkig får man liva upp den lite:)


RSS 2.0