Veranda bygge

Jag gillar verkligen var jag är just nu i livet. Praktiken känns bra, privatlivet är toppen, jag trivs otroligt bra där jag bor och jag lär mig saker varje dag. Allt är helt enkelt så himla bra :-). Hemma har vi i dagarna börjat snickra på en veranda. Som vanligt så är det själva förarbetet som tar längst tid, är jobbigast och drygast.


Först ska plintarna grävas ner i backen. Det är ett rätt så bökigt jobb att få alla på rätt djup och rätt avstånd från huset. Dessutom ska alla plintar ligga symmestriskt mot varandra i backen.

Sen jämnas marken till med hjälp av en kratta. Man vill ha lutning från huset för att ev. vatten ska rinna bort. Jag blev satt på krattningen eftersom "jag var såå bra på att kratta". Det är ju kul att man gör ett bra jobb men ibland känns det som ett straff ;-).

Därefter läggs en fiberduk ut för att förhindra ogräs att tränga upp...

...och på det ett jämnt lager med fint grus.Klart!Nästa steg var att bygga ihop ramen. Och som tur var, så passade allt perfekt på plintarna :-)Det sista vi hann innan mörkret kom ikapp oss var att sätta reglarna.


Det som kommer härnäst är att regla ytterligare en gång (fast åt andra hållet) och isolera. Vi har tänkt att göra ett uterum man kan använda långt in på hösten. Det här verkar kanske inte så märkvärdigt men då kan jag tillägga att innan allt detta kunde göras, så är framsidan skrapad och målad 3 varv, gamla verandan riven, gamla plintarna borttagna, dränering grävt och allt material inhandlat.

Hur effektiv man än är så är det ett projekt som tar sin lilla tid och energi. Som tur är, så tycker jag det är så himla kul att jobba och snickra. Man får vara ute i friska luften och arbeta med kroppen. Det är inte alla som vet hur man bygger en veranda, men jag har den stora förmånen att få lära mig "learning by doing" :-) :-).

Kommentarer
Postat av: sven

Tjena Jannica vill bara säga ett det ser riktigt proffsigt ut.är du i stockholmstrakten så lova att höra av dig...//Sven

2009-09-06 @ 21:02:39
Postat av: Camilla

Himla kul att du lagt ut bilder på helgens arbete! Kända att jag borde komma förbi o titta men nu tror jag att jag väntar ett tag till... Hahaha Det ser jätte bra ut so far o det kommer att bli ett sådant lyft för huset. Kul oxå att du kallar det hemma, det gillar vi! Hoppas att vi hinner så pass klart här oxå så att vi hinner hjälpa er med taket sedan, det gäller att hinna med alla måsten inför snötiden nu. Ha det så gott o sköt om er ordentligt!

2009-09-07 @ 09:56:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0