Kanske ska bli murare??

Första gången jag var på besök hos killen (alltså innan han var min kille och jag hade flyttat hit) så sa han lite på skoj att: "Om jag lessnar på dig får du sova i källaren, där är det bara stampat jordgolv".
Men det var inte förrän igår jag på allvar blev varse vad han menade.

Men
! Alltså inte för att han lessnat på mig utan för att vi så smått ska påbörja den stora resan att få jordkällaren att likna relax-avdelning. Herrejösses, säger jag bara. Man ska stå i timmar och stirra rakt ut och undra var faan man ska börja någonstans. Det känns liksom bara övermäktigt, var man än lägger några timmar kommer det inte märkas. Det bara försvinner som en nål i en höstack.

Längst in i en mörk och trång vrå där luften var tjock och fuktig, fick jag lära mig att mura. Man kan undra om de som byggde det här huset var pygméer för själva väggarna i det här rummet slutar en halvmeter ovanför själva golvet. Det jag gör här är att först gräva bort all sand under väggen, för att sen mura in block istället. Just nu är det lite (läs: VÄLDIGT) svårt att tänka sig att detta ska bli en bastu...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så där var den tillbyggda delen av mitt fritidshus också när jag köpte det. Det fattades 60 cm under källarväggen. Jag grävde försiktiga hål och gjöt plintar av betong som jag sen gjöt ihop. Inte kul om hela väggen rasar!

2010-04-19 @ 20:44:14
Postat av: patricia

fixare, det är vad du är =)

2010-04-19 @ 22:16:13
URL: http://tinie.blogg.se/
Postat av: Camilla

Heja Jannica! Det där fixar ni, det gäller att visualisera slutresultatet o hips vips är man faktiskt där. Kram på er!

2010-04-20 @ 09:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0